Події

У Житомирській області 20-річна дівчина пішла з друзями ловити рибу і провалилась під кригу, рибалок до берега доправили рятувальники

1 February 2020, 11:11

У Брусилівському районі Житомирської області рятувальники зняли з криги трьох рибалок. Дівчина провалилася під воду, її врятували друзі, але дістатися берега самотужки не змогли.

Про це 31 січня розповіли у сюжеті ТСН.

«На надувному човні рятувальники намагалися дістатися до замерзлих рибалок. Там, де їх зупиняла крига, застосовували драбину. У цей час, розповідає Надія, вона з друзями стояла на кризі з усіх боків оточеній водою. За її словами, коли зранку пішли ловити щуку й подумати не могли, що потраплять у небезпеку Натомість її 46-річний сусід зізнається, що розумів: крига за плюсової температури неміцна. Проте, каже, спокуса була надто великою. Повертатися вирішили в обід. Лід за цей час встиг підтанути і почав тріскатися під ногами.

Дівчину, яка провалилася першою, врятували друзі. Але дістатися землі самотужки рибалки вже не змогли, бо булт за метрів 70 від берега. Їм пощастило, що у тій місцині був телефонний зв'язок і вони змогли додзвонитися до рідних, а ті вже викликали рятувальників. Батьки Надії кажуть, як тільки отримали дзвінок, одразу кинулися до водойми, але дістати потопельників не змогли», – йдеться у сюжеті ТСН.

Рибалок врятувало те, кажуть рятувальники, що вони стояли на відстані один від одного, бо скупчення людей тонкий лід би не витримав.

На лід можна виходити лише, якщо він не менше за вісім сантиметрів, а на вулиці мороз, кажуть рятувальники. Якщо ж потепліло, то на кригу краще не ступати, бо навіть товстий лід в цей момент стає непередбачуваним.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2019 року у Житомирській області під час риболовлі втопився 29-річний чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибалки рятувальники крига Брусилівський район  
Матеріали по темі