Влада

​Міністр юстиції прозвітував про результати перевірки колонії та виправного центру в Бердичеві

2 February 2020, 17:17

Міністр юстиції Денис Малюська 2 лютого відвідав колонію №70 та виправний центр №108 у Бердичеві і перевірив умови утримання в’язнів, харчування та господарську діяльність.

Про результати перевірки Денис Малюська написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Перевірка без попередження у неділю вже стала традицією. На цей раз це Бердичів та відвідини колонії №70 і виправного центру №108. Загальне враження: на відміну від сізо, колонії та виправні центри можуть заробляти гроші від господарської діяльності, а тому їх стан та рівень утримання ув’язнених істотно ліпший. У підсобному господарстві колонії: кури, перепели та навіть нутрії. Є доступ до інтернету, хоча лише на одному комп’ютері (історію переглядів у браузері перевірив – до соцмереж чи порнофільмів доступу не було). Ключова проблема – харчування. На їжу державний бюджет витрачає мільйони гривень, а її якість, м’яко кажучи, бажає кращого. І багато хто її зовсім не вживає та харчується своїм. Умови перебування «довічників» задовільні, вони мають можливість працювати та непогано в’яжуть (фото шкарпеток виклав)…», – написав міністр.


Як повідомляв Житомир.info, вранці 2 лютого міністр юстиції Денис Малюська приїхав з перевіркою в Бердичівську виправну колонію №70.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міністр колонія Бердичів перевірка  
Матеріали по темі