Здоров'я

​У Житомирі в дитини, яка повернулась з відпочинку в Китаї, запідозрили коронавірус

3 February 2020, 15:44

У Житомирі захворіла дитина, яка повернулася з відпочинку з Китаю. Медики та фахівці лабораторного центру провели 15 досліджень для виключення або підтвердження діагнозу «коронавірусна інфекція».

Про це повідомляють на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Дитина знаходилась на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні дитячої лікарні ім. В.Й.Башека. Станом на 29.01.2020р. для вірусологічного підтвердження діагнозу «коронавірусна інфекція» набір діагностикумів в державі, зокрема в області відсутні. Тому виключення або підтвердження діагнозу «коронавірусна інфекція» здійснювалось відповідно до затвердженого алгоритму шляхом проведення вірусологічних досліджень матеріалу від хворої дитини на інші вірусні інфекції. Всього вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру з цією метою було проведено безкоштовно для дитини 15 досліджень та потрачено близько 6 тисяч гривень. За результатами цих досліджень виділено «аденовірус». У вогнищі своєчасно та в повному обсязі проведено протиепідемічні заходи. Враховуючи дані вірусологічних досліджень, клінічні дані, дані нагляду за контактними діагноз «коронавірусна інфекція» не підтверджено», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирській області 27 січня створили бригаду для роботи у вогнищі інфекції, викликаної коронавірусом.

Як повідомляв Житомир.info, житомирським школярам можуть продовжити карантин через високий рівень захворюваності на ГРВІ та грип.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус дитина медики лабораторний центр  
Матеріали по темі