Суспільство

​Через пориви вітру без світла лишились 43 населених пунктів Житомирської області: найбільше в Романівському районі

6 February 2020, 10:00

5 лютого у зв’язку з налипанням мокрого снігу та посиленням поривів вітру виникли аварійні відключення електроенергії в 43 населених пунктах Житомирської області.

Про це 5 лютого повідомила пресслужба АТ «Житомиробленерго».

«У зв’язку з погіршенням погодних умов, налипанням мокрого снігу та ожеледицею на шляхах, деревах та електропроводах, наступним значним зниженням температури та посиленням поривів вітру, на мережах АТ «Житомиробленерго» відбулися випадки аварійних відключень», - йдеться у повідомленні енергопостачальної компанії.

За даними енергетиків, починаючи з 7 ранку 5 лютого за кілька годин без світла лишилися 43 населених пункти: в Андрушівському районі -2, Бердичівському -3, Житомирському районі -1, Малинському -4, Попільнянському -8, Пулинському - 7, Романівському - 14, Чуднівському -4. Над відновленням ЛЕП працювали бригади АТ «Житомиробленерго».Станом на 14.30 погашеними лишилися 6 населених пунктів : 1 у Малинському і 5 в Романівському районах.

За прогнозами метеорологічних служб погодні умови в Житомирській області і надалі ускладнюватимуться.
Для недопущення випадків електротравматизму серед населення та прискорення відновлення електропостачання ПАТ ЕК «Житомиробленерго» звертається до всіх споживачів електричної енергії та населення з застереженням.
У разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводу, який звисає з опори, лежить на землі або на гілках дерев, людина може бути вражена електричним струмом. Щоб уникнути нещасного випадку від враження електричним струмом слід суворо виконувати такі прості правила:
1. Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатися, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на паркані, на гіллі дерев або звисає з опори.
2. При виявленні обірваних проводів біля місця пошкодження слід негайно виставити охорону для запобігання наближення до обірваного проводу людей або худоби. Повідомити про пошкодження на „гарячу лінію” Енергопостачальної Компанії „Житомиробленерго” за телефоном (0412) 559282, 0671559282, 0956559282.
3. Категорично забороняється самостійно проводити будь-які ремонтні роботи в трансформаторних підстанціях або на лініях електропередач.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого синоптики попереджали про хуртовини, налипання мокрого снігу, пориви вітру та нічні морози до -8 градусів в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія світло порив вітер  
Матеріали по темі