Влада

Депутати Житомирської міськради підготували звернення щодо перегляду постанови Нацкомісії про тариф на транспортування газу

6 February 2020, 10:57

Депутати Житомирської міської ради збираються звернутися до президента, прем’єр-міністра та НКРЕКП щодо перегляду постанови від 24 грудня 2019 №3020 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Житомиргаз».

Текст звернення міститься у додатку до проєкту рішення сесії Житомирської міської ради, опублікованому на сайті мерії 6 лютого.

«Схвалити текст звернення депутатів Житомирської міської ради до Президента України, Прем’єр-міністра України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо перегляду постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3020 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Житомиргаз». Доручити міському голові підписати звернення», - йдеться у проєкті рішення сесії.

У зверненні депутати проситимуть владу переглянути постанову в частині структури тарифу на послуги з розподілу природного газу, приведенні тарифу до єдиного значення по всій Україні, а також про перегляд підстав нарахування плати за транспортування газу для тих, хто ще ним не користувався, про перегляд механізму розрахунку розміру оплати послуг доставки газу, бо температурний режим кожного року різний. А також проситимуть розглянути можливість платити за спожитий газ та за його доставку за однією платіжкою, аби знизити соціальну напругу серед споживачів послуг.



Скрін додатку до проєкту рішення сесії Житомирської міськради

Як повідомляв Житомир.info, за доставку газу житомиряни платитимуть 1,07 грн/кубометр - втричі більше, ніж у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспортування газу природний газ тариф доставка газу НКРЕКП  
Матеріали по темі