Події

​Поліція затримала рецидивіста, який за місяць вчинив 7 крадіжок у Житомирі

6 February 2020, 11:49

Оперативники карного розшуку встановили причетність 30-річного житомирянина, який уже мав проблеми з законом, до серії крадіжок, вчинених на початку 2020 року.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Правоохоронці викрили жителя обласного центру у причетності до семи крадіжок, учинених з початку 2020 року. Чоловіка затримали після чергового злодіяння та вилучили частину викраденого майна. Тривають досудові розслідування», - йдеться у повідомленні.

5 лютого до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від 51-річного жителя обласного центру про крадіжку з його помешкання. На місці події поліцейські з’ясували, що з літньої кухні заявника зникла побутова техніка, серед якої телевізор, обігрівач, кондиціонер та інше. Крадій потрапив всередину, відтиснувши металопластикове вікно. За словами господаря, до приміщення він не навідувався упродовж останнього тижня, відтак саме у цей проміжок часу, ймовірно, і було вчинено злодіяння.

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

«Оперативники карного розшуку у ході проведених заходів встановили, що до вчинення правопорушення може бути причетний 30-річний житомирянин, якого вже раніше викривали у майнових злочинах. Відтак чоловіка розшукали, а під час огляду у нього виявили та вилучили частину викраденого майна. Поліцейські затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Підозрюваний визнав свою провину», - повідомили в поліції.

Відомо, що затриманий раніше був засуджений за хуліганство та грабіж. А цьогоріч йому вже було оголошено про підозри у вчиненні низки крадіжок: у січні чоловік обікрав автомобіль, забравши з салону верхній одяг, документи та банківські картки. Згодом за допомогою однієї з карток зняв з рахунку понад 7 тисяч гривень. Також до поліції надійшло кілька повідомлень про крадіжки з місцевих крамниць: чоловік викрадав продукти, одяг та кухонне приладдя. Його протиправні дії будо зафіксовано на записах камер відеоспостереження. Нині встановлена його причетність до 7 крадіжок чужого майна.

«Триває подальше досудове розслідування та відповідні перевірки участі затриманого в інших правопорушеннях, учинених у м. Житомирі. Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років», - повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 на Покровській у Житомирі затримали двох чоловіків, які несли 4 сумки. Під час огляду у валізах знайшли, ймовірно крадені, будівельні інструменти, розібраний дитячий велосипед, 10 мобільних телефонів.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 суд виніс вирок злодію, який обікрав понад 25 автомобілів у Житомирі: 1 рік і 8 місяців в’язниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій  
Матеріали по темі