Суспільство

Автомобілі з США: чому купувати авто з-за океану вигідніше, ніж з Європи

6 February 2020, 16:10

До автомобілів з Європи українці звикли. З “євроблях” Україна нарешті переходить до впорядкування цього ринку: після останніх змін у митному законодавстві “європейці” на дорогах абсолютно звичне явище. Але переганяючи автомобілі з країн ближнього зарубіжжя, українці випускають з поля зору гігантський… ні, навіть не так: ГІГАНТСЬКИЙ автомобільний ринок: Сполучені Штати Америки.

В Америці на автомобілях їздять всі. У цій країні дорожня та транспортна інфраструктура влаштована так, що в деяких штатах буквально некомфортно жити без машини. Американці сідають в автівку чи не одразу після школи і не виходять з неї, поки можуть фізично тримати кермо, регулярно купуючи нові машини. У ЗМІ називають цифру 17 мільйонів на рік - приблизно стільки автомобілів щороку продається в США.

У Сполучених Штатах ціни на автомобілі нижчі: ринок дуже розвинений, конкуренція висока і дилери не “загинають” шалені ціни, заробляючи за рахунок об'ємів продажу. Скажімо, Toyota Camry 2019 року в Україні стартує з майже 28 тисяч доларів, у США - з 24 тис. І чим дорожча модель - тим більш відчутна різниця у вартості. Але коли йдеться про доставку авто зі Сполучених Штатів - це, в першу чергу, вторинний ринок.

Стоянка аукціонного майданчика Copart у Харлівіллі, Південна Кароліна

Вторинний ринок автомобілів у США

Майже всі автомобілі з Америки везуть з аукціонних майданчиків. Основні - це Copart, Manheim та IAAI. Тут збувають автомобілі після ДТП, викрадень, градів, лізингів та автопрокатів, після пожеж від електроніки чи так званих “потопельників” - у США повені відбуваються регулярно.

У автомобілів зі Сполучених Штатів порявно з “європейцями” є низка суттєвих переваг:

  • Прозора історія автомобіля. Є купа сервісів, які дозволяють перевірити історію машини: коли купили, як обслуговували, коли було ДТП і що саме пошкоджено.
  • Невеликий пробіг. Американці часто міняють автомобілі. Для громадянина США нормальна практика це нова машина кожних три роки. Варіант “скручування” пробігу практично виключений - у деяких штатах за це передбачена навіть кримінальна відповідальність.
  • Багаті комплектації автомобілів. Американці люблять усі ці підігріви, масажери, екранчики, кнопочки і різномантні цяцьки в машині.
  • Хороший технічний стан. Якість збірки автомобілів - висока, дороги в США - рівні, клімат - сухий, паливо - якісне. Ймовірність купити машину в хорошому стані - дійсно висока.

Є і своєрідна специфіка вторинного ринку США:

  • Відсутні деякі популярні в Європі моделі авто, деякі ж можуть виходити на ринок США під іншою назвою;
  • Переважна більшість двигунів - бензинові, і переважно це доволі потужні машини. “Малолітражки” американці не дуже шанують.
  • На ринку США є власні “хіти”, яких ви не зустрінете (або майже не зустрінете) на європейському ринку.

Паркувальний майданчик аукціону IAAI

Доставка з США коштує недешево. Автомобіль можна придбати за пару тисяч доларів, але також доведеться сплатити: комісію аукціону, перевезення автомобіля до порту відправлення, доставку авто з США в Україну, послуги митного брокера, експедитора та власне сам митний збір. І на кожному етапі цей процес потрібно відслідковувати.

Тому краще працювати через професіоналів - компанії, які спеціалізуються на доставці з Америки. Економія нікуди не дінеться, а кількасот доларів за їх послуги це не суттєво, порівняно з кількома тисячами, на які ви можете “влетіти”, якщо помилитесь. Вам лишається тицьнути пальцем в модель, яку хочете, а досвідчена компанія-посередник зробить все інше за вас.

У Житомирі цим займається компанія Autocity, яка вже 4 роки приганяє машини зі Сполучених Штатів. Спеціалісти Автосіті відбирають кращі авто на провідних аукціонах США, надають клієнту 5-10 варіантів авто з фотографіями та повним описом. Перед покупкою обраного автомобіля ретельно перевіряють його історію через Car Fax і Autocheck. А покупка авто відбувається в онлайн-режимі в присутності замовника.

Ще одна банальна причина звернутися до посередника - холодний розум. В автомобільних аукціонах складно утриматись від азарту. Вам сподобався автомобіль, ви вже уявили себе в ньому і є суттєвий ризик того, що “прогавите” межу, на якій автомобіль для вас вигідний. Спеціаліст, який знає особливості ринку, реальні ціни на машини та конкурентні пропозиції, не піддається азарту. Його задача - зекономити вам якомога більше.

LAMBORGHINI HURACAN 2015 року на аукціоні Copart

За одного “небитого” - сім “битих”

Так, коли йдеться про автомобілі з США - переважно говорять саме про автівки після ДТП. І цього не варто боятися, якщо розуміти як влаштований вторинний ринок авто в Америці.

Всі автомобілі у США застраховані. А ремонт - дорогий. До того ж, за законодавством США, якщо в результаті аварії спрацювала хоча б одна подушка безпеки - будь ласкавий, заміни ВСІ подушки. І не просто заміни - а йди в офіційний сервісний центр і сплати чималу суму. А в автівках останніх років цілком може бути десяток подушок і більше. Тому коли американець потрапляє навіть у незначне ДТП - він не хоче займатися ремонтом, йому простіше позбутися автомобіля - віддати страховій компанії ключі, забрати залишкову вартість автівки, купити нову. А стара машина опиняється на аукціоні.

Найкращий варіант - якщо машину продає страхова компанія. Там все буде написано чесно, без прикрас та прихованих “сюрпризів”. Гірший - приватна особа. Є великий ризик потрапити на перекупа, який сам придбав цю машину минулого року, зробив легкий косметичний ремонт і просить за машину вже на 3-5 тисяч доларів більше.

Досвідчений спеціаліст за десятком фото з аукціону вже може зорієнтувати вдалий це чи не вдалий варіант, у скільки стане ремонт автомобіля і чи є сенс “гнати” його з-за океану. Неохайна машина з десятком дрібних вм'ятин по всьому корпусу може виявитись набагато більш вигідним варіантом, ніж новенька на вигляд машина, яка виявиться “потопельником”. Ще один аргумент довірити вибір автомобіля з США професіоналам.

Вікно пошуку автомобілів на аукціоні Copart

Які машини шукати в США?

Як ми вже казали раніше - найкращий варіант це саме страхові аукціони, там такі автівки щодня продають сотнями. Вартість б/в автівок там на рівні 20-50% від їх ринкової ціни.

Найчастіше з Америки в Україну купують Volkswagen Jetta, Ford Focus, Toyota Corolla, різноманітні Hyundai, KIA та Chevrolet.

Інші справа - автівки більш високого рівня. Highlander, Tiguan, Passat або Camry в максимальні комплектації зі Сполучених Штатів разом з митом може обійтися вам ледь не на половину дешевше вторинного ринку в Україні.

Безумовно, братися за купівлю автомобіля з США варто. Особливо, якщо вас цікавить повнорозмірний седан, родинний універсал, позашляховик або кросовер - в США люблять такі автомобілі і їх там багато. Навіть в межах невеликого бюджету у вас є шанс зекономити пару тисяч доларів, порівняно з аналогічним “європейцем”.

А в купівлі автомобіля вашої мрії вам допоможе компанія “Автосіті”:

- повний спектр послуг при купівлі, перевірці, оформленню, доставці і митній очистці;

- вказана ціна як на аукціоні, авто може бути викуплено дешевше;

- робота тільки по договору;

- фото відповідають дійсності;

- тільки перевірені автомобілі;

Замовлення та консультації за телефоном:

+38 (098) 480-11-66

Або приходьте за адресою:

м.Житомир, вул. Гагаріна, 17

https://autocity.zt.ua/

https://www.facebook.com/autocity.usa/





Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобілі США Autocity Автосіті  
Матеріали по темі