Влада

​Суддя Богунського райсуду Житомира заявив про втручання в його діяльність з боку позивача, який також є суддею

8 February 2020, 12:16

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Богунського районного суду міста Житомира Перекупки Ігоря Григоровича про втручання у його професійну діяльність.

Про це 7 лютого повідомив пресцентр судової влади України.

«Суддя повідомляє, що у його провадженні перебуває цивільна справа про визнання недійсним договору дарування та свідоцтва про право на спадщину. 30 січня 2020 року через канцелярію суду від позивача надійшла заява про відвід судді з доданим проєктом скарги щодо дисциплінарного проступку судді до Вищої ради правосуддя та заява про те, що ним подається дисциплінарна скарга на дії судді Перекупки І. Г., що може бути підставою для самовідводу чи відводу», - йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні 30 січня 2020 року, під час якого були присутні представники сторін та при цьому був відсутній позивач та його представник, які не з'являються в судові засідання у справі, суддею як головуючим було озвучено про надходження вказаних заяв з доданим проєктом дисциплінарної скарги.

Представники відповідачів та третьої особи, висловлюючи свою думку щодо заявленого відводу, зазначили про те, що позивач, який є суддею Господарського суду Житомирської області, подаючи немотивований відвід, зловживає своїми правами, а додана дисциплінарна скарга є свідченням здійснення тиску на суд під час розгляду справи.

Суддя вважає, що подання вказаних заяв із доданим проєктом скарги щодо дисциплінарного проступку судді до Вищої ради правосуддя є засобом тиску з метою схилення до самовідводу чи відводу судді, який не влаштовує повивача, а також розцінює це як можливе схиляння до ухвалення судового рішення на користь позивача, що має ознаки незаконного втручання в мою діяльність як судді під час розгляду справи.

«Вважаю, що подання позивачем разом із заявою про відвід проєкту дисциплінарної скарги необхідно розцінювати як дії, що порушують принцип незалежності здійснення правосуддя та водночас є підставою відповідно до статті б Закону України «Про судоустрій і статус суддів» для притягнення винних осіб до відповідальності», – зазначає у повідомленні суддя Богунського районного суду міста Житомира Ігор Перекупка.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

За даними сайту Господарського суду Житомирської області, у ньому наразі працює 17 суддів.

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Перекупка працює на посаді судді Богунського райсуду Житомира з квітня 2015 року. На цю посаду в Житомир він був переведений з Димитровського міського суду Донецької області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд суддя скарга ВРП 
Матеріали по темі