Події

На кордоні в Житомирській області затримали молдаванина, який віз 270 книг з Росії

9 February 2020, 12:22

Житомирські прикордонники завадили молдаванину незаконно перемістити в Україну книги видавництва Росії.

Про це 8 лютого повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону Держприкордонслужби.

«Сьогодні в обідню пору, на українсько-білоруському кордоні в пункті пропуску «Виступовичі», під час здійснення прикордонно-митного оформлення мікроавтобусу «Mercedes», іноземної реєстрації, правоохоронці виявили 270 книг віддрукованих в Російській Федерації. Книги художньо-історичної спрямованості прикордонники відділу «Овруч» Житомирського загону виявили спільно із співробітниками митниці під час огляду транспортного засобу, що рухався на в’їзд в Україну під керуванням громадянина Молдови. Наразі всі видання, вартість яких встановлюється, вилучено», - повідомили прикордонники.

За даними пресслужби Київської митниці Держмитслужби, у «книголюба» виявили видання російських друкарень широкого кола інтересів як по авторах, так і по змісту.

«Співробітники митного поста «Овруч» Київської митниці зафіксували чергове порушення митних правил - громадянин Молдови спрямував свій «Мерседес» «червоним коридором», подав декларацію, в якій не зазначив про переміщувану літературу. Однак, в процесі митної перевірки, в салоні його авто митники виявили 270 незадекларованих книг. Всі вони з російських друкарень, видання для широкого кола інтересів як по авторах, так і змісту.

Чарльз Дікенс, Джоан Роулінг, бестселер Пола Остера «4321», книги з історії та посібники з програмування - неповний перелік книг, вилучених за протоколом. По виявленому факту співробітники Київської митниці Держмитслужби зафіксували адміністративне правопорушення за ознаками ст. 472 Митного кодексу України. Справу буде скеровано до суду», - йдеться у повідомленні митниці.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого 2020 на митниці у Житомирській області затримали 82-річну російську черницю, яка на Infiniti везла в Україну старовинні книги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця книга прикордонник контрабанда  
Матеріали по темі