Влада

Президент посмертно нагородив орденом «За мужність» солдата з Житомирської області

11 February 2020, 13:13

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 44-х військовослужбовців, половину з них – посмертно. У списку нагороджених посмертно є солдат з Житомирської області.

Указ президента №50/2020 «Про відзначення державними нагородами України» від 11 лютого опублікований на сайті глави держави.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» III ступеня президент посмертно нагородив 22 військових, зокрема й старшого солдата ЗАКУСИЛА Валерія Васильовича з Овруцького району Житомирської області.

Нагадаємо, 18 січня 2019 року під час обстрілу з крупнокаліберної кулеметної та стрілецької зброї у с. Новозванівка Попаснянського району Луганської області загинув військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригада імені Чорних Запорожців Валерій Закусило. 32-річний солдат зростав у селі Гуничі Овруцького району Житомирської області. У Валерія залишилася сім’я, з якою він жив у Білій Церкві: дружина Надія, доньки Анжеліна та Адель.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 року командувач морської піхоти України Юрій Содоль вручив бабусі 20-річного житомирського морського піхотинця Дмитра Рудя, наймолодшого в місті загиблого вояка, орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: орден президент державна нагорода Закусило солдат військовий  
Матеріали по темі