Події

​У Бердичеві суд виніс вирок чоловіку, який приніс додому вибухівку і погрожував її підірвати

11 February 2020, 16:30

Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який придбав та зберігав бойовий припас та вибуховий пристрій: 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.

Про це 11 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим громадянин Ю. у пред'явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Встановлено, що Ю. у невстановлений досудовим слідством час, у невстановленому досудовим слідством місці, невстановленим досудовим слідством способом придбав саморобний вибуховий пристрій та боєприпас, які переніс до квартири, де зберігав їх без передбаченого законом дозволу до 15 серпня 2019 року. Дружина Ю. - А. з метою недопущення детонації боєприпасу у вищевказаній квартирі перенесла його до поштової скриньки, яка розташована на стіні під'їзду вказаного будинку», - йдеться у повідомленні.

Працівники поліції під час проведення огляду зазначеної поштової скриньки виявили та вилучили 30 мм артилерійський постріл з ОФЗ (ОФЗТ) снарядом, який є бойовим припасом, виготовленим промисловим способом, та придатний до вибуху. Продовжуючи огляд, у вказаній вище квартирі, в одній із кімнат на столі було виявлено та вилучено саморобний вибуховий пристрій, який змонтований із застосуванням частин вибухових пристроїв промислового виготовлення та придатний до вибуху.

«Виявлені бойовий припас та саморобний вибуховий пристрій Ю. придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу. В судовому засіданні обвинувачений Ю. свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю. При призначенні покарання Ю. суд керується загальними засадами призначення покарання, визначеними у ст. 65 КК України, і враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, дані про особу винного та обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання. Відповідно до ст. 12 ч.ч. 3, 4 КК України злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 КК України, є злочином тяжким. Обвинувачений раніше не судимий, за місцем проживання та реєстрації характеризується як такий, на поведінку якого скарг не надходило, не притягувався до адміністративної відповідальності, громадський порядок не порушує, з сусідами в конфлікти не вступає, має на утриманні двох малолітніх дітей», - повідомили в пресслужбі суду.

За вироком суду, підозрюваний визнаний винуватим у пред'явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та призначене йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити Ю. від відбування покарання з випробуванням протягом 1 (одного) року іспитового строку, якщо він протягом визначеного судом строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки. На вирок протягом 30 днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено кілька ухвал у справі № 274/5142/19. В одній з них зазначено, що події мали місце в Бердичеві 15 серпня 2019 року.

«До Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від Особа_1 про те, що близько 21.10 15.08.2019 року її чоловік, знаходячись за місцем проживання – у квартирі Адреса_1, погрожує підірвати предмет, схожий на снаряд», - йдеться в матеріалах суду.

В іншій ухвалі суду зазначено, що 15 серпня 2019 року в період часу з 23.40 до 00.45 (наступного дня) під час проведення огляду у під’їзді вказаного будинку, а саме у поштовій скриньці №12 було виявлено та вилучено артилерійський снаряд калібром 30 мм, який відноситься до боєприпасів та придатний для вибуху.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 11 лютого 2019 року в бердичівській багатоповерхівці виявили бойову гранату: невідомі замість ручки дверей прикріпили боєприпас.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибухівка снаряд вирок суд  
Матеріали по темі