Події

14 років в’язниці: суд виніс вирок 21-річному жителю Житомирської області, який убив сокирою свою бабусю

12 February 2020, 12:52

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області виніс вирок молодику, який у лютому 2019 року вбив свою 78-річну бабусю.

Вирок суду був оприлюднений Єдиному реєстрі судових рішень 31 січня 2020 року.

У матеріалах суду описані подробиці вбивства.

«01 лютого 2019 близько 23 години у кімнаті будинку (…) між мешканцями цього будинку ОСОБА_1 , який перебував у стані алкогольного сп`яніння, та ОСОБА_3 виникла сварка, під час якої у ОСОБА_1 на ґрунті особистих неприязних стосунків виник умисел на умисне вбивство ОСОБА_3. Реалізуючи свій злочинний умисел, у зазначений час та місці ОСОБА_1, взявши в руки сокиру, підійшов до ОСОБА_3 та клином даної сокири умисно наніс не менше трьох ударів по голові останньої та в такий спосіб умисно протиправно заподіяв смерть ОСОБА_3», – йдеться у вироку.

Уточнюється, що хлопець проломив бабусі кістки склепіння черепа. Від отриманих травм жінка померла у кареті швидкої допомоги.

Свою вину молодик, якому на момент убивства було 20 років, визнав частково, а в залі суду під час розгляду справи нехтував правилами поведінки, виражаючись нецензурною лексикою та демонструючи відповідні жести.

Скріншот з вироку суду

Дочка загиблої жінки, тітка засуджено, у судовому засіданні розповіла, що її мати усиновила онука, коли тому було 6 чи 7 років. Вона зазначила, що у будинку (в селі Сингаївка Бердичівського району) її мати і племінник проживали лише удвох і раніше хлопець тілесних ушкоджень матері не спричиняв, допомагав по господарству, якщо не пив.

«Як випивав, мати на нього сварилася. Також мати сварилася на ОСОБА_1 через те, що той не хотів влаштовуватися на роботу», – розповіла дочка загиблої.

У вироку описані покази кількох свідків, які стверджують, що раніше ніколи не помічали агресивності у поведінці хлопця.

До матеріалів суду також долучався запис телефонної розмови хлопця з черговою лінії «102». Зміст розмови детально описаний у вироку.

Зазначається, що хлопець зателефонував на «102» та повідомив, що рубає людину. В аудіозаписі також прослуховується, як бабуся просить про допомогу, кличе онука. Однак той не зважає. «Що таке, ба? Бабцю, що таке? Вас дальше зарубати? Рубати, ба?» – каже онук. Він також погрожував підпалити хату.

Продовження опису телефонної розмови

Скріншоти з вироку суду

Врешті, суд визнав хлопця винуватим у пред`явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 14 (чотирнадцять) років.

Початок строку відбування призначеного покарання обвинуваченим обраховують з 27 січня 2020 року.

На вирок протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду через Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії вироку).

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 року на лінію «102» надійшло повідомлення про вбивство у селі Сингаївка Бердичівському районі Житомирської області 78-річної жінки. За обґрунтованою підозрою у вчиненні цього злочину поліція затримала 20-річного онука жінки, який проживав разом із загиблою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Сингаївка суд  
Матеріали по темі