Місто

Попри тритижневий карантин, весняні канікули у житомирських школах переносити не планують

14 February 2020, 13:48

У Житомирі навчальні та позашкільні заклади відновлять роботу з понеділка, 17 лютого, оскільки епідемічна ситуація щодо грипу та ГРВІ нормалізувалася. Таке рішення прийняли 14 лютого на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС.

«За останній тиждень у нас є зниження епідпорогу на 8,3%, тому ситуація стабілізувалася. Ми можемо сказати, що зараз рівень інтенсивності низький, і будемо рекомендувати почати освітній процес з понеділка, 17 лютого», – запропонувала заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Заступниця мера також повідомила: попри те, що певний відсоток хворих залишається, обмеження на проведення культурно-масових заходів не продовжуватимуть. Однак батькам все-таки радять уникати місць із великим скупченням дітей.


Озвучені пропозиції підтримали усі члени комісії.

Наостанок на засіданні повідомили, що карантин ніяк не вплине на весняні канікули, які заплановані на кінець березня.

«Що стосується освітнього процесу, то у нас є заходи, є інтенсифікація процесу, є деякі заклади, які працюють у шестиденному режимі, тому це все буде враховано. Думаю, що все ж таки і діти, і батьки знайдуть з вчителями спільну мову, програма буде виповнена. Декілька слів хочу сказати про канікули, адже нас запитували. Зараз немає підстав для того, щоб переносити їх. Поки що буде по плану, у нас практично в одному режимі йде департамент освіти, надає свої рекомендації, й канікули рекомендуються на останній тиждень березня», – говорить заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Чи можна діагностувати грип експрес-тестом та скільки хворих перебувало в лікарнях Житомира станом на 3 лютого, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, карантин у школах та позашкільних навчальних закладах Житомира оголосили з 27 січня по 5 лютого. У місті захворюваність за тиждень, з 21 по 28 січня, зросла на 54 %, найбільше хворих було серед дітей.

7 лютого на засіданні комісії з ТБ та НС прийняли рішення продовжити карантин у школах та позашкільних закладах Житомира до 15 лютого (включно), бо захворюваність на грип і ГРВІ продовжувала зростати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин грип ГРВІ Місюрова  
Матеріали по темі