Події

За тиждень у Житомирській області на пожежах загинули п’ятеро людей

14 February 2020, 14:35

У ніч на 14 лютого в Овруцькому районі Житомирської області вогонь спопелив будинок, його власник загинув.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«14 лютого о 2:53 на пункт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селищі Першотравневе Овруцького району. З’ясувалося, що на території домоволодіння розміщено два житлові будинку, в одному проживала жінка, в іншому – її чоловік. Рятувальникам зателефонувала господиня, яка проснулася від тріскоту шиферу. Коли вона вибігла на подвір’я, то побачила, що горить дах оселі, в якій мав ночувати її чоловік. Разом із сусідами вони намагалися зайти в середину, однак через сильне задимлення та високу температуру їм не вдалося», – йдеться у повідомленні.

На момент прибуття ДСНС на місце події вогнем був повністю охоплений дах та одна із житлових кімнат. Зважаючи на віддаленість вододжерела на декілька кілометрів від місця події, керівник гасіння залучив для підвозу води ще одне відділення рятувальників та спецавтомобіль місцевого гірничо-збагачувального комбінату.

Пожежу було локалізовано о 03:42 год., о 5:50 – ліквідовано. На ліжку в сусідній зі згорілою кімнаті вогнеборці виявили загиблого 60-річного чоловіка.

На гасіння залучалося 7 рятувальників на двох автоцистернах та 1 працівник на автомобілі гірничо-збагачувального комбінату. Причина пожежі, а також усі обставини наразі встановлюються.

Напередодні, 13 лютого, під час пожежі загинув житель села Колодіївка Пулинського району. Повідомлення про пожежу надійшло о 8:51 год.

З’ясувалося, що до прибуття фахівців ДСНС сусіди, які виявили пожежу, знайшли на підлозі веранди 55-річного господаря. Вони винесли його із задимленої оселі на свіже повітря, однак чоловік уже не подавав ознак життя.

Осередок займання знаходився в одній із житлових кімнат – тліло ліжко та домашні речі. О 9:30 вогнеборці локалізували пожежу та о 9:37 ліквідували.

Попередня причина пожежі – необережність під час куріння. Зі слів сусідів, чоловік мав звичку курити в оселі. Також поруч із місцем загоряння були знайдені недопалки цигарок. Остаточна причина наразі встановлюється.

Рятувальники зазначають, що загалом за тиждень (станом на 14 лютого) у Житомирській області під час пожеж загинули п’ятеро людей.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2019 року в Житомирській області сталося 4,5 тис. пожеж, у яких загинули 73 людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі