Влада

Податківці попередили про шахраїв, які телефонують до підприємців Житомирської області та просять перерахувати гроші

17 February 2020, 17:38

До жителів Житомирської області, зокрема й до тих, що займаються підприємницькою діяльністю, телефонують шахраї та злочинним шляхом намагаються виманити кошти. Аферисти представляються посадовими особами податкової служби і просять перерахувати гроші на карткові рахунки.

Про це 17 лютого у Facebook повідомила ДПС у Житомирській області.

«Так, в одному з районів області зафіксовано випадок телефонних дзвінків з номерів +380(66)118-94-78, +380(99)736-47-37 від невідомої особи, яка, представившись співробітником податкової, повідомила, що для того, аби не проводити перевірку, суб’єкту господарювання необхідно перерахувати грошові кошти на картковий рахунок 4790729907591853 (Євчев І.Г.) в Ощадбанку», – йдеться у повідомленні.

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує, що посадові особи органів ДПС області діють виключно в межах повноважень та не можуть звертатись до платників з подібними проханнями.

У разі виявлення фактів шахрайських дій з боку невідомих осіб податківці закликають намагатися зібрати всю можливу інформацію (прізвище, ім’я, номери телефонів, номери карткових рахунків і т.і.).

«Якщо ви постраждали від дій аферистів або маєте інформацію про такі випадки, просимо в жодному разі не перераховувати грошові кошти та негайно повідомити в органи Національної поліції та Державної податкової служби», – закликають податківці.

Повідомити до ДПС можна у будь-який зручний спосіб, зокрема:
- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника 7;
- у письмовому вигляді та засобами телефонного зв’язку через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції головного управління ДПС у Житомирській області (контактний телефон: (0412) 418-004, заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Охріменко Костянтин Миколайович).

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2019 року Державна фіскальна служба України попереджала про шахраїв, які розсилають електронні листи з сумами податкового боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство афера ДПС податкова  
Матеріали по темі