Події

Через 5 років суд виніс вирок водієві, який на Mercedes на смерть збив чоловіка біля автовокзалу у Житомирі

18 February 2020, 14:09

Богунський районний суд в Житомирі виніс вирок уродженцю м. Нікополь Дніпропетровської області, який 22 жовтня 2015 року на автомобілі Mercedes-Sprinter смертельно травмував пішохода біля автовокзалу у Житомирі. Ним виявився жителя Житомирського району 1951 р. н.

Відповідне рішення суду, яке було ухвалене 14 січня 2020 року, 16 січня оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Вирок набрав законної сили 14 лютого.

«Рухаючись вказаним автомобілем по освітленій штучним вуличним освітленням проїзній частині та під`їжджаючи до міського автовокзалу, який розташований по вулиці Київській 93, ОСОБА_1 в порушення вимог п.2.3б) Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10.10.2001, будучи неуважним, не простежив за зміною дорожньої обстановки та в порушення вимог пункту 12.3 вказаних вище Правил при виникненні небезпеки та перешкоди для руху, яку він об`єктивно спроможний був виявити, негайно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки свого транспортного засобу, в результаті чого передньою правою частиною автомобіля здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_3 , який переходив проїзну частину справа на ліво відносно напрямку руху автомобіля» – значено у вироку.

В результаті даної ДТП пішоходу були завдані тяжкі тілесні ушкодження. Смерть настала «від тупої травми тулуба - переломів ребер з розривом правого шлуночка серця, що ускладнився розвитком тампонади серця. При судово-токсикологічній експертизі крові із трупаОСОБА_3 виявлено етиловий спирт в концентрації 0,81%, дана концентрація у живих осіб відповідає легкому ступеню алкогольного сп`яніння. Смерть потерпілого настала через короткий проміжок часу після отриманих тілесних ушкоджень, обчислюваний хвилинами (т.1 а.с.84-86)».

Суд визнав винним водія Mercedes-Sprinter і присудив – 4 роки позбавлення волі.

«ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання за цим законом - 4 (чотири) роки позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 (три) роки. На підставі ст. ст. 75,76 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_1 від відбування призначеного основного покарання, якщо від протягом іспитового строку 2 (два) роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання. Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави процесуальні витрати, пов`язані із залученням експертів при проведенні судових експертиз в сумі 2566 (дві тисячі п`ятсот шістьдесят шість)грн. 18 коп.», – зазначено у вироку суду.

Як повідомляв Житомир.info, 22 жовтня 2015 року близько 6.40 по вул. Ватутіна, навпроти автовокзалу, водій автомобіля Mercedes-Sprinter на смерть збив пішохода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд автовокзал Mercedes вирок  
Матеріали по темі