Події

​У Житомирській області під час обшуку на кар’єрі, де незаконно видобувають пісок, виявили три пилорами і дошки

18 February 2020, 15:14

У Коростишівському районі правоохоронці викрили нелегальну пилораму та незаконний видобуток піску.

Про це 18 лютого повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У понеділок, 17 лютого 2020 року, Коростишівською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Коростишівського ВП ГУНП в області, оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України, за участі спеціалістів Державної екологічної інспекції Поліського округу, Управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації, а також маркшейдера, у межах кримінального провадження проведено санкціонований обшук за місцем здійснення незаконного видобутку піску на території с. Стрижівка Коростишівського району», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку виявлено спецтехніку – земснаряд, за допомогою якого здійснювався незаконний видобуток піску.

Також виявлено та вилучено три пилорами, 175 одиниць лісоматеріалів, а саме дубових дошок та соснових колод, які зберігалися на території кар’єру без документів на їх придбання. Також було виявлено спецтехніку – вантажний автомобіль «Урал», оснащений маніпулятором для перевезення лісопродукції.

«Вилучене майно визнано речовими доказами, до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучену спецтехніку та лісопродукцію. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 240, ч. 1 ст. 246, ст. 254, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне зберігання лісу, привласнення, безгосподарське використання земель, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем) триває. Процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура, досудове розслідування проводить Коростишівський ВП ГУНП в області», - повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Державна екологічна інспекція у Житомирській області звернулася до поліції через ситуацію з незаконним видобутком піску.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року на сесії депутати обласної ради вимагали зупинити цілодобовий видобуток піску для будівництва дороги біля Житомира, на той час поліція проводила досудове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пісок кар'єр видобуток піску обшук пилорама ліс  
Матеріали по темі