Події

У Житомирі на хабарі у 1000 доларів затримали офіцера-нацгвардійця

18 February 2020, 18:07

18 лютого у Житомирі військова прокуратура Центрального регіону України затримала командира взводу роти конвоювання однієї з військових частин Національної гвардії України під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Встановлено, що в листопаді 2019 року старший лейтенант НГУ висунув вимогу громадянину України про надання йому 1000 доларів США неправомірної вигоди за безперешкодне зарахування до списків військової частини НГУ та підписання з ним контракту про проходження служби у військовому резерві Національної гвардії України», – йдеться у повідомленні.

У військовій прокуратурі також інформують, що 18 лютого 2020 року зазначена військова службова особа території м. Житомира одержала неправомірну вимогу, після чого була затримана правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затримання відбулось за оперативного супроводження ГУ БКОЗ Служби безпеки України. Предмет злочину вилучено.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2020 року в Житомирській області правоохоронці на хабарі затримали лікаря військово-лікарської комісії військового шпиталю, який вимагав гроші в учасника бойових дій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Нацгвардія НГУ офіцер  
Матеріали по темі