Новини компаній

Переваги розкладних диванів

21 February 2020, 09:26

Для більшості з нас диван асоціюється з комфортом, адже це різновид м’яких меблів, призначених для створення зон відпочинку вдома й не тільки. Головною особливістю дивану є наявність розкладного механізму, який дозволяє складати конструкцію вдень, економлячи корисний простір на денний час. Існує багато різновидів розкладних диванів, кожна з яких має власні плюси та мінуси. Розглянемо ці різновиди в даному матеріалі.

Книжка

Найстаріша з усіх систем трансформації, модель категорії книжка є досить актуальною сьогодні. Розкладається диван так – сидіння піднімається догори до моменту клацання (водночас опускається спинка), після чого воно повертається в горизонтальне положення, утворюючи спальну поверхню. Такі конструкції вирізняються своєю надійністю та бюджетною вартістю. Єдиний недолік – необхідність зазору між спинкою та стіною для можливості розкладання.

Клік-кляк

Вдосконалений аналог дивану-книжки. Різниця між ними полягає в наявності проміжного режиму нахилу спинки у системі клік-кляк. Режим «напівсидячи» дозволяє розподілити навантаження на диван, а головне – робить відпочинок більш комфортним. Строк служби таких конструкцій сягає 10+ років.

Єврокнижка

Сьогодні в моді різні розкладні дивани. Але найбільш популярна на сьогодні модель - єврокнижка. Така система розкладається завдяки механізму трансформації, що дозволяє витягувати на себе сидіння, а у вивільнену зону горизонтально опускається спинка. Така проста система робить конструкцію виключно надійною та довговічною. Крім того, ортопедичні якості спальної поверхні дивана євро книжки вищі за традиційну «книжку».

Акордеон

Сам принцип розкладання акордеону нагадує євро книжку. Механізм трансформації дуже простий. Він полягає у витягуванні секції сидіння на себе, при цьому автоматично опускається спинка. Завдяки простоті конструкції диван-акордеон відрізняється ергономічністю, адже його не потрібно відсувати від стінки, як диван-книжку. Серед мінусів відзначимо невисоку зносостійкість механізму трансформації, який з часом починає скрипіти.

Розкладачка

Існують кілька основних різновидів диванів розкладачок. Найбільш популярні з них – французька та американська розкладачки. Їх головною особливістю вважається виключна компактність. В згорнутому вигляді розкладачка повністю складена під сидінням у кілька секцій. При необхідності вивільнити спальну поверхню подушки прибираються й механізм витягується на себе. Недолік такої системи трансформації – не досить рівна спальна поверхня.

Дельфін

Сучасна система трансформації, переважно її використовують для виготовлення кутових диванів. Такі конструкції вирізняються надійністю, адже розкладна система дуже проста – вона передбачає вивільнення схованого під сидінням секційного модуля, який витягуються (виринає) на себе знизу догори й утворює спальну поверхню. Спальна поверхня дивану-дельфін вважається найбільш ортопедичною.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дивани  
Матеріали по темі