Події

За неповних два місяці у Житомирській області на пожежах загинули 18 людей

22 February 2020, 10:48

З початку 2020 року пожежі в Житомирській області забрали життя 18 людей, 20 – отримали травми.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. Саме власна недбалість українців є основною причиною виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей», – зазначають у ДСНС.

З початку року на Житомирщині виникло 335 пожеж, внаслідок яких загинуло 18 людей, 20 отримали травми – отруєння продуктами горіння чи опіки.

«Так, 17 лютого у Коростенському районі на двох пожежах загинули 50-річний мешканець с. Болярка та 40-річний мешканець с. Шатрище. 20 лютого ще один чоловік загинув у Коростишівському районі. Попередня причина пожеж – необережність при курінні в будинку», – наводять приклади трагічних подій рятувальники.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби «101», евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Рятувальники закликають: не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема, слідкуйте за станом та справністю електромережі;
у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
не паліть у ліжку;
не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі.

Нагадаємо, з початку 2020 року (станом на 18 лютого) на території міста Житомира виникло 48 пожеж, під час яких загинуло 3 особи.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2019 року в Житомирській області сталося 4,5 тис. пожеж, у яких загинули 73 людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі