Суспільство

«Відлупила по морді»: жителька Житомирської області розповіла, за що побила 14-річну племінницю

27 February 2020, 10:31

У Чуднівському районі Житомирської області дитину з інвалідністю побила опікунка, яка доводиться дівчинці рідною тіткою. Жінка не приховує факту побиття. Утім, переконує, що до таких методів вдалася через те, що вихованка ображала її рідних дітей.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 26 лютого 2020 року.


Те, що з дитиною щось не так, першими помітили у школі. Вчителька 14-річної Діани каже, що дівчинка була дуже пригнічена, а коли її почали розпитувати, то розплакалася.

«Звернула увагу на подряпини і на пригнічений стан Діани. Вона мені сказала, що батьки її били ввечері. Сказала, що не хотіла йти по горілку», – розповіла вчителька зарубіжної літератури Волосіївської ЗОШ Світлана Баглай.

Вчителі одразу викликали поліцію і соцслужби. Дитину негайно доправили до лікарні.

«Були синці у ділянці шиї, на голові, по тулубу. Психологічно дитина, звичайно, подавлена. Дитина замкнута у собі», – розповів директор КП «Чуднівська центральна районна лікарня» Ігор Лукашенко.

Діана з дитинства має інвалідність. Її батьки померли два роки тому, дівчинку взяла до себе сім'я дядька. Про цю родину в селі говорять неохоче і розповідають, що у ній пиячать.

Подружжя не працює і має п'ять своїх дітей, каже сільський голова. Родина живе на «дитячі» гроші. У село переїхали з Донецької області.

«Як переїхали сюди, то була нормальна сім'я. Але вона знайшла подружок недавно, почала потихеньку випивати», – каже Кілківський сільський голова Віктор Паращенко.

37-річна Інна каже: дитину била, але не за горілку, а через крадіжку грошей.

«У мене діти, п'ятеро дітей, і ніколи ніхто нічого не брав. В мене ж діти маленькі не полізуть по кошилька на холодильник. Відлупила по морді», - каже жінка і додає, що писатиме відмову від дитини.

За виховання дівчинки сім'я щомісяця отримує 3,5 тисячі гривень. Всі ці гроші, переконує жінка, витрачає на племінницю. У школі вражені заявами опікунки, бо дівчинка завжди спокійна і ввічлива.

«Вихована, слухняна . Агресії у дівчинки немає. Ми, принаймні, не спостерігали», – каже вчителька зарубіжної літератури Волосіївської ЗОШ Світлана Баглай.

В соцслужбі і поліції кажуть, що після побиття дитини опікунів мають позбавити прав.

«Питання припинення дитини під опікою буде розглядатися на засіданні комісії захисту прав дитини», – пояснила начальниця служби у справах дітей Чуднівської РДА Наталія Левицька.

Дівчинка навіть тимчасово не хоче повертатися до родини тітки. Тому після лікарні її направлять до центру психологічної реабілітації, а потім, найімовірніше, у прийомну родину.

Нагадаємо, 21 лютого 2020 року відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив, що у Чуднівському районі Житомирської області тітка-опікун побила 14-річну дівчинку. У дитини діагностували гематоми і забої на обличчі та шиї.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 року у поліції Житомирської області інформували, що у Хорошівському районі названа мати відлупцювала доньку шлангом, бо та не донесла одяг до ванної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття сімейне насильство насильство Чуднівський район опікун  
Матеріали по темі