Місто

У Житомирі збираються моніторити вивезення побутових відходів зі сміттєзбірних майданчиків

12 March 2020, 17:34

У Житомирі збираються затвердити Порядок здійснення моніторингу санітарного стану сміттєзбірних майданчиків на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення виконкому 12 березня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою дотримання підприємствами-перевізниками твердих побутових відходів своєчасного та якісного надання послуг, а також забезпечення належного санітарного стану територій», - мотивують необхідність ухвалення рішення в міській раді.

Порядок передбачає створення механізму співпраці між управлінням житлового господарства, муніципальною інспекцією, комунальним підприємством «Інспекція з благоустрою м. Житомира» та підприємствами перевізниками твердих побутових відходів (ТПВ).

«Метою даного Порядку є оперативне виявлення, усунення та упередження виникнення випадків незадовільного санітарного стану на сміттєзбірних майданчиках, розташованих в межах Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, а також впровадження контролю та вжиття дієвих заходів за безумовним виконанням підприємствами-перевізниками ТПВ умов діючих договорів, укладених за результатами проведених конкурсів на надання послуг з вивезення побутових відходів в частині дотримання графіків та якості вивезення ТПВ із сміттєзбірних майданчиків», - зазначається у розробленому Порядку.

Прописаний також порядок проведення моніторингу.


Щодо відповідальності, то спеціальна комісія здійснює перевірку тих фактів порушень, що не були усунуті своєчасно, а також тих, що системно повторюються. За результатами перевірки вона направляє підприємствам-перевізникам ТПВ відповідні листи-вимоги щодо усунення порушень умов виконання договорів про надання послуг з вивезення побутових відходів. Якщо ж вимоги не будуть виконані і порушення будуть продовжуватися – ініціюється дострокове розірвання договорів.

Нагадаємо, комунальне «Автотранспортне підприємство 0628» на початку лютого 2020 року оголосило тендер на придбання 220 нових контейнерів для сміття, станом на 12 березня торги відбулися, але договір з переможцем ще не підписаний.

Як повідомляв Житомир.info, мер Сергій Сухомлин анонсував у березні 2020 року початок будівництва сміттєпереробного заводу на околиці Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сміття моніторинг благоустрій  
Матеріали по темі