Місто

Реконструкцію набережної підрядна компанія «Фаворит ОПТ» планує завершити раніше визначених термінів

12 March 2020, 18:28

У парку культури та відпочинку ім. Гагаріна триває реконструкція набережної. Тут вже демонтували човнову станцію, наразі будівельники розпочинають її реконструкцію. Водночас тривають роботи над Шодуарівськими сходами.

«Зробили демонтаж човнової станції. Зараз відновлюємо з нуля, монолітні фундаменти закладаємо і будемо робити мурування самої будівлі, покрівельній всі наступні роботи. Щодо дороги, поки не виконуємо роботи бо човнова станція по розташуванню має крайню точку на будівельному майданчику. Тому туди зараз їздить спецтехніка, вантажна техніка возить матеріали. Тому поки дорогу не відновлюємо, вона запланована на квітень-травень місяць. Так само всі зусилля ми поклали по укладанню граніту, гранітних сходів, накривочних гранітних плит по Шодуарівським сходам. У середньому працює близько 30 осіб щодня, погода сприяє, нічого не заважає», - розповідає директор будівельного підприємства «Фаворит ОПТ» Микола Козачок.


Згодом планують провести електричну мережу для підсвітки моста під землею, аби прибрати зайві опори на ділянці.

«Дійсно дуже часто можна побачити фото цієї опори, яка посеред доріжки. Хочу пояснити ситуацію, що зараз до цієї опори під'єднано освітлення підвісного моста. Станом на зараз, дійсно нічого не можна зробити, але проєктом передбачено повністю нова прокладка електрики і буде перепідключення моста вже до підземних мереж», - говорить будівельного підприємства «Фаворит ОПТ» Олена Розенблат.

Прогулятися оновленою набережною житомиряни зможуть вже влітку, кажуть будівельники.

«Передбачено проєктом до кінця року закінчити всі роботи. Але ми поставили планку, що літом, ми сподіваємося, будемо радувати житомирян. Десь кінець липня, початок серпня ми плануємо завершити всі роботи», - каже Олена Розенблат.

Не дивлячись, що набережна наразі є будівельним майданчиком, тут повно людей. Представники підрядної організації закликають житомирян з повагою ставитися до роботи людей та не забувати, що працюють камери відеоспостереження.

«Є також неприємні моменти, які ми можемо бачити на власні очі. Коли у оновленій альтанці вже є написи, розпиття напоїв, не за призначенням використовують альтанку. Тут вже працює відеоспостереження. Ця система підключена до системи «Безпечне місто», і вже була спроба крадіжки. Це була жінка на велосипеді, яка погрузила гранітні плити», - ділиться співзасновник будівельного підприємства «Фаворит ОПТ» Олена Розенблат.

Самі ж житомиряни запевняють – набережна вже стала улюбленим місцем.

«У порівнянні з тим, що було раніше, зробили дуже добре», - каже Андрій.

«Мені подобається як зробили. Якщо хтось приїде - є куди привести, щось показати. Цивілізація до нас дібралася. Мені дуже подобаються листочки, дуже гарний вигляд мають», - говорить Тетяна.

«Мені подобається тут проводити час, фотографуватися. Подобаються зміни, дуже гарно. Це набагато краще, ніж пуста ділянка», - сказала Дарина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна парк реконструкція "Фаворит" Розенблат  
Матеріали по темі