Місто

У Житомирі проводять реконструкцію одного із дюкерних переходів через річку Тетерів

17 March 2020, 10:54

КП «Житомирводоканал» продовжує масштабні роботи з оновлення водомережі міста за кредитні кошти Світового банку. 16 березня працівники підрядної організації розпочали санування дюкерного переходу на вулиці Івана Гонти.

«Ми знаходимось на ділянці №4. Це ділянка, що з’єднує станишівські землі з містом та вулицею Гонти. Зараз проходять роботи по санації дюкерного переходу. В дюкерному переході дві гілки по 130 метрів. Труби розраховані на тиск 16 бар. Після обстеження виявлено, що в зв’язку з відсутністю виконавчої документації, водопостачання здійснювалось не по зазначеним в проєктній документації трубам. Тому були проведені розкопки і було виявлено, що є додаткова труба, яка не вказана в проєкті. Після цього були проведені роботи з очищення та промивки існуючих труб, в яких зараз і проводиться затяжка», - розповідає інженер технічного нагляду Дмитро Ковальчук.

«Нормативно, дюкерний перехід складається з двох ниток. Одна нитка функціонує, а друга повинна постійно бути в резерві. Першочергово, коли дюкерний перехід був зроблений, було дві нитки, які з’єднували місто Житомир та Станишівку, і які були діаметром 600. Ці трубопроводи були вже у вкрай аварійному стані і на них були дуже великі втрати води. Тому своїми силами додатково водоканал був зробив ремонт цього переходу, в зимній період часу проклав нову гілку діаметром 400. І до даного моменту функціонував лише один трубопровід. Тобто, раніше була 600, на даний момент функціонувала одна 400-сотка, яка вже теж в дуже незадовільному стані, тому даний дюкерний перехід потрапив в перелік пріоритетних. І на даний час ми можемо спостерігати те, що він реконструюється. Сьогодні будуть закінчені роботи по санації першої нитки дюкерного переходу. Ну, і до кінця тижня ми маємо закінчити роботи на даній ділянці», - каже директор з розвитку та капітального будівництва КП «Житомирводоканал» Олександр Гаврилов.


Нагадаємо, в жовтні минулого року КП «Житомирводоканал» проводив реконструкцію одного з дюкерних переходів через річку Тетерів.

Нагадаємо, у травні 2019 року за кредитні кошти Світового банку методом горизонтального буріння у Житомирі замінювали майже півтора кілометри водогону на вулиці Радоновій.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін пояснив, як цьогоріч збираються замінити 9,5 км трубопроводу без розкопування вулиць. Водоканал також попередив житомирян про вплив на довкілля під час запланованої реконструкції очисних споруд та водонасосної станції, яку планують провести у 2019-2020 роках.


Про будівництво очисних споруд у Житомирі за 11 млн 857 тис. 953 євро. кредиту Світового банку говорили з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним у програмі «Діалоги» на Житомир.info 10 травня 2018 року.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водогін ремонт водоканал Тетерів  
Матеріали по темі