Влада

Патрульні перевірятимуть дотримання карантинних обмежень та нових правил перевезення пасажирів

18 March 2020, 15:50

Патрульна поліція реагуватиме на порушення режиму карантину. Перевірятимуть перевізників, дотримання заборони проведення масових заходів та вестимуть серед населення роз’яснювальну роботу.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook 18 березня написав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Наголошую, що патрульна поліція працюватиме у посиленому режимі. Ми, як і завжди, реагуватимемо на усі правопорушення. Але також поліція забезпечуватиме виконання та реагування на порушення обмежувальних заходів через загрозу коронавірусу. Зокрема патрульні перевірятимуть дотримання перевізниками умов перевезення пасажирів, реагуватимуть на порушення заборони проведення масових заходів, порушення режиму карантину. Правоохоронці вестимуть серед населення роз’яснювальну та профілактичну роботу, однак у разі виявлення порушень, реагуватимуть у рамках чинного законодавства. Нагадую, що сьогодні було опубліковано відповідний закон, яким було введено адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину.

  • За порушення правил і норм карантину буде встановлений штраф на громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, а на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень.
  • Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби - арешт на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на 3 роки.
  • Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші тяжкі наслідки - порушнику передбачено від 5 до 8 років ув’язнення. Закликаю громадян поставитися до цих вимог із розумінням і високою відповідальністю», – написав Олексій Білошицький.

Також він нагадав про обмеження, які передбачає оголошений в країні карантин.

«Від 12 березня призупинено освітній процес у навчальних закладах. Від 17 березня, заборонено:

  • проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб (крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування);
  • роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнесцентрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;
  • перевезення пасажирів метрополітенами Києва, Харкова і Дніпра.

З 18 березня заборонено:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;
  • заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Кожен з нас має з повним розумінням поставитися до таких заходів. Від цього залежить наше з вами здоров'я і життя», – йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, 18 березня на засіданні виконком погодив роботу мобільних груп, які перевірятимуть дотримання карантинних заходів у житомирських магазинах, ресторанах і транспорті. Напередодні, 17 березня Верховна Рада ухвалила проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Порушникам карантину загрожує штраф, або позбавлення волі.

Також поліція нагадує про покарання за поширення неправдивої інформації під час карантину.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 18 березня у Житомирі працював ринок, пасажирів у маршрутках і тролейбусах ніхто не рахував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні карантин перевізники  
Матеріали по темі