Місто

У житомирських тролейбусах, трамваях та великих автобусах хочуть дозволити перевозити більше, ніж 10 пасажирів

25 March 2020, 10:43

У Житомирі мають намір змінити обмеження щодо кількості пасажирів в громадському транспорті.

Про зміну обмежень 25 березня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Згідно протокольного рішення засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади від 24.03.2020 року №3 встановлено, що з 25.03.2020 року на міському електротранспорті (тролейбус, трамвай) кількість перевезення одночасно до 20 пасажирів, на великогабаритних автобусах (загальною пасажиромісткістю 40 та більше пасажирів) – 15 пасажирів (виділено редакцією), на малогабаритних автобусах до 10 пасажирів», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що медичні працівники зі спеціальним посвідчення з позначкою мають право здійснювати проїзд у громадському транспорті позачергово.

Начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний у коментарі Житомир.info пояснив, чому вирішили змінити обмеження щодо кількості пасажирів у транспорті.

«Є відповідна постанова уряду щодо обмеження, є ряд міст, десятки міст, де рішенням відповідних комісій збільшено кількість до 20 пасажирів саме на великих автобусах, тролейбусах і трамваях. У більшості міст прийнято таке рішення, у тому числі Вінниці, Рівному, Львові, Одесі і так далі. Ми маємо просто цікаву ситуацію, коли зараз організовується підвіз, спеціальні нерегулярні перевезення, там немає обмежень. Відповідно працівники підприємств перевозяться до робочих місць з необмеженою кількістю. А на громадському транспорті, у тролейбусі загальною пасажиромісткістю 100, у трамваї – 120, ми перевозимо 10 пасажирів. І люди не можуть дібратися до робочих місць. Тому таке рішення і прийнято. Ми з ініціативою вийшли до обласної адміністрації, щоб внести зміни до постанови Кабінету Міністрів. Відповідний проєкт змін до постанови Кабміну був оприлюднений ще у минулу п’ятницю. Тому, поки вони приймуть цю постанову, нам треба швидше реагувати на це», – пояснив Костянтин Підпокровний.

Він також зазначив, що зміни будуть чинними після відповідного рішення виконкому.

«На наступному виконкомі це рішення буде прийматися. Адже є відповідне рішення виконкому, яке фактично продублювало норму постанови уряду. Тому продублюється і це рішення ще й виконкомом», – каже начальник управління транспорту.

З його слів, очікується, що позачергове засідання виконкому відбудеться сьогодні-завтра (25-26 березня).

Нагадаємо, міська рада оприлюднила нове рішення виконкому від 18 березня 2020 №295 про обмежувальні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської ОТГ. У рішенні йдеться про заборону перевезення у громадському транспорті більше 10 пасажирів одночасно (у тролейбусах, трамваях та автомобільному транспорті).

Скріншот з рішення виконкому

Як повідомляв Житомир.info, уряд заборонив з 18 березня по 3 квітня на усій території України регулярні та нерегулярні перевезення, це стосується приміського, міжміського, міжобласного сполучення, а також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. В Житомирі з 18 березня приміські маршрутки курсують лише у межах міста, а кількість пасажирів у транспорті поки що не контролюють.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус трамвай пасажир  
Матеріали по темі