Суспільство

​У Житомирській області суд заборонив агротехнікуму використовувати навчальні корпуси, гуртожиток і підсобні приміщення

25 March 2020, 11:28

Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов управління ДСНС в Житомирській області до Новочорторийського державного аграрного технікуму про заборону експлуатувати будівлю гуртожитку, головного та старого корпусів навчального закладу, а також підсобного господарства і складу паливно-мастильних матеріалів.

Про це йдеться у рішенні суду від 20 березня 2020, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області звернулося до суду з позовом, у якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, зазначених у даному позові, а саме: заборонити подальшу експлуатацію будівель гуртожитку, головного навчального корпусу, старого навчального корпусу, підсобного господарства та складу паливно-мастильних матеріалів Новочорторийського державного аграрного технікуму за адресою: Житомирська область, Любарський район, с.Нова Чортория, вул.Незалежності, буд.36», - йдеться у матеріалах суду.

Також зазначається, що підставою для позову послугували результати позапланової перевірки аграрного технікуму, викладені у відповідному акті щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №220 від 13.12.2019. У цьому акті міститься перелік з 30 пунктів виявлених порушень.




Скрін з матеріалів суду

В результаті своїм рішенням від 20 березня 2020 року суд задовольнив позов ДСНС і зобов’язав Новочорторийський державний аграрний технікум до усунення усіх порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки зупинити експлуатацію гуртожитку, головного навчального корпусу, старого навчального корпусу, підсобного господарства та складу ПММ.

Нагадаємо, у січні 2020 суд заборонив експлуатацію будівель Ходорківського психоневрологічного інтернату в Попільнянському районі.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 27 на 28 липня 2018 року в Любарському районі сталося часткове руйнування будівлі гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму. Можливою причиною руйнування 5-поверхової будівлі називали підмивання фундаменту ґрунтовими водами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд агротехнікум Нова Чорторія ДСНС  
Матеріали по темі