Суспільство

У Житомирській області чорнобильці через суди хочуть отримати 66 мільйонів гривень

27 March 2007, 12:31

Як повідомляє Міністерство праці України, в низці областей виникли конфліктні ситуації навколо виплат громадянам, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи. За словами Міністра Михайла Папієва, лише в Житомирській області є судових позовів на суму 66 мільйонів гривень. „Такого немає на Київщині, де налічується в 2,5 раза більше чорнобильців”, - зауважив Міністр.

За його припущенням, в Житомирській області, так само, як і в Запорізькій, механізм подання судових позовів має характер чітко організованої акції. У ході виконання судових рішень накладаються арешти на  рахунки регіональних органів праці та соціального захисту населення. Вкрай тривожною цю ситуацію назвав народний депутат Петро Цибенко, який зауважив, що в таких випадках ідеться про позови на десятки мільйонів гривень.

За наслідками перевірки, яку здійснила Рахункова палата, можна зробити висновок, що органи соціального захисту населення у Житомирській області при роботі із судовими органами не вживають заходів, щоб зупинити виплати компенсації з порушенням норм закону за рішеннями районних судів. На колегії було прийнято рішення вивчити цю ситуацію по всіх областях. При цьому вже сьогодні є очевидним фактом, що в регіонах не повністю володіють інформацією про контингент отримувачів виплат. Джерело: mlsp.kmu.gov.ua

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі