Події

У Житомирі зі стріляниною затримали чоловіка, який знаходився у розшуку з минулого року

27 March 2020, 11:45

В будинку по вулиці Небесної Сотні ввечері 26 березня правоохоронці перевіряли інформацію про знаходження житомирянина, який знаходився в розшуку. Коли працівники поліції встановили місце знаходження та намагалися затримати чоловіка, той дістав зброю і вистрелив.

«Даний чоловік перебуває в активному розшуку згідно з рішенням Корольовського районного суду. Оперативними працівниками кримінальної поліції Житомирського відділу поліції проводився його розшук. Під час проведення заходів було встановлено його місцезнаходження - це квартира по вулиці Небесної Сотні. Після чого, виїхавши за вказаною адресою, оперативні працівники вирішили перевірити дану квартиру з метою встановлення місцезнаходження. На допомогу були викликані працівники ТОР. Після того, як працівники потрапили у квартиру, підтвердилося перебування даного громадянина, який побачивши працівників поліції у формі, дістав вогнепальну зброю та відкрив вогонь, після цього працівники поліції у відповідь здійснили один постріл та забрали з даної квартири малолітню дитину його співмешканки разом з співмешканкою і вийшли з квартири», - розповідає начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.


Під час затримання, окрім чоловіка у квартирі знаходилася його співмешканка разом з дитиною.

«Там була вогнепальна зброя, і за інформацією автоматична зброя, як виявилося пізніше - це автомат Калашникова. Постраждалих немає, вийшло так, що і його постріл прийшов у стіну квартири й відповідно постріл поліцейського також не завдав шкоди йому. Всі затриманні, він здоровий всі здорові живі», - каже Сергій Крошко.

У поліції зазначають, чоловік раніше був причетний до кримінальних порушень.

«Він був у розшуку, вирок суду – позбавлення волі 5 років. У розшуку з 11 місяця(ред. листопада) 2019 року. Він засуджений за ст. 309, 311, 313 КК України – це злочини пов'язані з незаконним обігом наркотиків», - говорить начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.

Наразі чоловіку загрожує ст. 348 КК України «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 9 вересня 2019 року у Житомирі на вулиці Великій Бердичівській невідомі стріляли по інкасаторах. В результаті один поліцейський охорони отримав кульове поранення в ногу, проте зміг уберегти сумку з грошима, яку ніс з магазину до спецавтомобіля. Свідками цієї події стали десятки людей, але озброєним злочинцям вдалося втекти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стрілянина затримання розшук поліція  
Матеріали по темі