Здоров'я

Обласним штабам доручили створити при райлікарнях мобільні бригади, які будуть виїжджати до пацієнтів з підозрою на COVID-19

27 March 2020, 17:51

В Україні будуть створені мобільні медичні бригади, які будуть виїжджати до пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про таке доручення обласним штабам 27 березня під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Виктор Ляшко.

Про це Facebook повідомило Міністерство охорони здоров’я.

«Всім обласним штабам з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручено створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади», – йдеться у повідомленні.

Пояснюється, що бригади будуть виїжджати на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії. Це зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

«Бригади будуть складатися з водія і медичних працівників. Найближчим часом МОЗ України повідомить медичним працівникам контакти для виклику бригади та алгоритм дій. Але наголошуємо, що бригада здійснює забір зразків тільки на підставі звернення сімейного лікаря чи медичних працівників екстреної медичної допомоги. Якщо людина має ознаки гострого вірусного захворювання, вона повинна звернутися в першу чергу до свого сімейного лікаря, який знає всі алгоритми», – пишуть у МОЗ.


Зазначимо, що 26 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook інформував, що обласним державним адміністраціям та органам місцевої влади доручили створити регіональні штаби з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації.

«Віктор Ляшко повідомив, що на рівні держави він очолить новостворений штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації. Штаб працюватиме у цілодобовому режимі. В свою чергу, обласним державним адміністраціям та органам місцевої влади буде покладено створити регіональні штаби та ліквідувати раніше створені оперативні штаби», – йшлося у дописі.

Як повідомляв Житомир.info, о 17:00 год. 27 березня Житомирський обласний лабораторний центр повідомив, що упродовж доби було проведено дослідження методом ПЛР матеріалів від 9 хворих з області з підозрою на коронавірус СОVID-19: один з них дав позитивний результат. Йдеться про пацієнта з міста Радомишля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ Ляшко коронавірус COVID-19 мобільна медична бригада  
Матеріали по темі