Події

​У Житомирі з церкви на Смолянському кладовищі чоловік намагався вкрасти пожертви, злодія затримала прихожанка

2 April 2020, 09:47

У Житомирі чоловік намагався вкрасти пожертви з Свято-Миколаївської церкви, яка знаходиться на Смолянському кладовищі. Чоловіка затримала прихожанка і викликала поліцію охорони.

Про це 2 квітня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Днями на централізований пульт Управління поліції охорони в області надійшов сигнал про спрацювання «тривожної кнопки» в одній з житомирських церков. Буквально за кілька хвилин до храму прибув черговий наряд правоохоронців. Біля храму до поліцейських звернулась пенсіонерка і вказала на чоловіка як на такого, що намагався винести з церкви людські пожертви. Свідком таких протиправних діянь стала жінка, яка в той момент знаходилась у храмі. Вона не дозволила чоловікові зникнути з місця події разом з грошима. Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції. Як з’ясувалось, викритим у крадіжці виявився 39-річний житель Звягельщини. Для встановлення усіх обставин чоловіка доставили до поліційного відділу», – йдеться у повідомленні.

У поліції повідомляють, що правова кваліфікація події – ст.15 (Замах на злочин), ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За спробу викрадення грошей, відповідно до чинного законодавства, затриманому може загрожувати покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році після Різдва з церкви у Житомирі вкрали скриньку з пожертвами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква Смолянське кладовище злодій пожертви поліція  
Матеріали по темі