Здоров'я

​У Житомирській облраді показали санаторій, що готовий прийняти на обсервацію 75 осіб, які були за кордоном, або контактували з хворими на коронавірус

2 April 2020, 13:12

Санаторій «Лісова казка» у Коростишівському районі готовий приймати і вже приймає громадян на обсервацію.

Про це 2 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Рішенням оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19 було визначено місцем обсервації жителів Житомирщини, які повертаються із-за кордону, або були в контакті з хворими, обласний санаторій «Лісова казка», - йдеться у повідомленні.

Як обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради підготувався до виконання нових функцій – розповіли директор закладу Роман Українець та лікар Тетяна Литвиненко.

У закладі підготовлено 75 ліжок, створені всі умови для комфортного перебування, проживання та харчування - безкоштовне.

Станом на 2 квітня тут на обсервації перебувають дві людини, які повернулись з Італії та Іспанії. Як повідомила лікарка, обидва вони у задовільному стані та не потребують медичної допомоги.

«Ці дві людини виявили самі бажання залишитись у санаторії, так як у них вдома немає умов для самоізоляції», - пояснила Тетяна Литвиненко, яка особисто проводила первинний огляд обох пацієнтів та вже два тижні цілодобово перебуває в санаторії.

Корпус, у якому знаходяться пацієнти, на карантині, охороняє наряд поліції.

За умови, якщо у пацієнтів на чотирнадцятий день карантину не буде температури, їх випишуть та нададуть відповідну довідку. Нагадаємо, що відмова від карантину тягне за собою відповідальність і накладання штрафу у розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн.

Заклад закупив майже на 300 тисяч гривень засобів індивідуального захисту та антисептиків.

Роман Українець наголошує на життєво важливій необхідності ізоляції тим людям, які прибули з-за кордону або були в контакті з хворими на COVID-19 та не мають вдома умов для самоізоляції.

«Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку. Наш заклад та працівники готові на всі сто відсотків до прийому громадян, які потребують карантину», - зазначив він.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2020 на брифінгу в Житомирській ОДА розповіли про те, що для тих, хто приїхав з-за кордону, підготували санаторії та готель, де вони можуть безкоштовно перебути 14-денну самоізоляцію і не наражати на небезпеку рідних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус обсервація самоізоляція санаторій Лісова казка  
Матеріали по темі