Влада

На період карантину житомирські підприємці не платитимуть за оренду комунального майна, а перевізники – за валідатори

3 April 2020, 13:25

Депутати на сесії міської ради 3 квітня проголосували за звільнення підприємців від сплати за оренду комунального майна на період карантину. Також в проєкт рішення додали рекомендації звільнити приватних перевізників від щомісячної орендної плати у сумі 330 грн за валідатори.

За таке рішення проголосували 24 депутати.

Рекомендації звільнити від сплати за оренду валідаторів викликали дискусії серед депутатів.

«Звільнити орендарів, суб’єктів господарювання, перевізників щодо сплати оренди від використання валідаторів. Відповідно з договорами, комунальним підприємством «Житомиртранспорт» втрата за місяць недоотримання по оренді буде становити 30 тисяч гривень, але це не бюджетні кошти, а кошти комунального підприємства», – зазначив начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

З рекомендаціями не погодився депутат Влад Пучич і запропонував звільнити житомирян від сплати за проїзд у маршрутках.

«За такою логікою я тоді пропоную звільнити житомирян від плати за проїзд. Суб’єкт господарювання, яким сьогодні є перевізники, здійснює діяльність і бере за це кошти. І ця сума – 30 тисяч гривень на місяць – з точки зору перевізників всіх не є такою, яка впливає загалом на роботу перевізників. То я не розумію логіку цього рішення. З точки зору КП, то 30 тисяч, напевно, має значення для комунального підприємства», – зазначив Влад Пучич.

За підтримку рішення виступили депутатки Ірина Ярмоленко та Наталія Леонченко.

«Приватні перевізники на час карантину виконують більше соціальну функцію. Більше 10 пасажирів їм недозволено перевозити. Якщо за два місяці наше комунальне підприємство недоотримає орендну плату за валідатори, я думаю, що нічого з комунальним підприємством поганого не трапиться. Приватні перевізниики сьогодні виконують соціальну функцію, заправляють машини паливно-мастильними засобами, ремонтують машини і не отримують надприбутків. Тому прохання підтримати звільнення від орендної плати за валідатори», – сказала Наталія Леонченко.

Любов Цимбалюк запропонувала вимагати від перевізників дотримуватись карантинних вимов.

«Якщо ми зараз надаємо певну пільгу, то ми можемо щось вимагати натомість. Давайте все ж таки пропишемо або проговоримо, що ті, хто будуть порушувати карантинний режим, не будуть проводити дезінфекцію, будуть оштрафовані за збільшення пасажирів, тих потім лишити цієї пільги і цієї можливості», – сказала Любов Цимбалюк.

Депутати з першого разу не проголосували за внесення рекомендацій. Після обговорення мер ще раз вніс пропозицію.

«Від себе вношу пропозицію звільнити на період карантинних заходів приватних перевізників від орендної сплати за валідатори», – сказав Сергій Сухомлин.

Депутати підтримали і проголосували за проєкт рішення в цілому.

Засідання проходить в закритому режимі, присутні депутати сидять в сесійній залі у масках та на відстані один від одного. На початку сесії були присутні 26 депутатів з 42.

Нагадаємо, 26 березня на засіданні виконкому у Житомирі збільшили дозволену кількість пасажирів у транспорті та дозволили торгувати магазинам біля ринків.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська рада збирається на два місяці звільнити підприємців від сплати за оренду комунального майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда карантин комунальне майно валідатор міськрада перевізник  
Матеріали по темі