Влада

​На кордоні з Білоруссю в Житомирській області закриють єдиний пункт пропуску для пішохідного сполучення

6 April 2020, 16:34

У ніч проти 7 квітня на кордоні буде введено додаткові обмеження: пункт пропуску «Виступовичі» закриють для пішохідного сполучення.

Про це 6 квітня повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону Держприкордонслужби України.

«Інформуємо, що у відповідності до постанов та розпоряджень Уряду, щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на кордоні з Білоруссю, в межах ділянки відповідальності Житомирського прикордонного загону, з 00 год. 00 хв. 07 квітня, окрім запроваджених правил, вводяться додаткові обмеження:

тимчасово закривається міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Вільча» розташований в Поліському районі Київської області;

тимчасово припиняється пішохідне сполучення для всіх категорій громадян в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі» розташованому в Овруцькому районі Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі нагадали, що з 16 березня на Житомирщині тимчасово закрили міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Майдан-Копищанський», що знаходиться в Олевському районі.

Тобто в межах Київської та Житомирської областей діятиме лише пункт пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі», який є одним з 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом.

«Відмітимо, що у зв’язку з тимчасовими обмеженнями, жодного пункту пропуску на державному кордоні, де здійснюється пішохідне сполучення немає. Просимо громадян врахувати зазначену інформацію під час перетину кордону та з розумінням ставитись до проведених заходів», - повідомили прикордонники.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні закрили кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. У Житомирській області на кордоні з Білоруссю закрили пункти пропуску і пішохідне сполучення.

18 березня 2020 у МЗС та Держприкордонслужбі розповіли, як українцям повернутися з-за кордону.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2020 секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про закриття кордону України для іноземних громадян. 16 березня президент Володимир Зеленський рекомендував уряду відправити Україну «на карантин».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон прикордонник Виступовичі пункт пропуску  
Матеріали по темі