Новини компаній

Мити посуд руками або в посудомийній машині – як дешевше?

9 April 2020, 09:55

Перед тим як придбати будь-яку техніку задумуєшся, чи варта вона того і чи зможе окупити вкладені в придбання кошти. Багато людей розглядає посудомийні машини виключно як предмет розкоші та дієвий спосіб економії часу. Але оскільки останнім часом вони почали набирати популярності, постає відповідне питання – чи дійсно дешевше використовувати таку техніку, аніж мити посуд руками.

посудомийна машина

Витрати на обслуговування посудомийної машини

Є твердження, що чим дорожча посудомийна машина, тим менше води вона споживає. Воно є правдивим лише частково, оскільки дійсно, популярні та дорогі бренди більше піклуються про технічну складову своєї техніки і відповідають за якість продукції. Але куди більше залежить від року випуску, параметрів, кількості комплектів, які можуть обслуговуватись за один раз. Витрати на обслуговування техніки також не такі великі, як деякі звикли собі представляти. Насправді:

  • придбання спеціальних таблеток цілком відповідає витратам на засоби для ручного миття посуду, тим більше враховуючи той факт, що більшість виробників роблять гелі не економними в використанні;
  • при безконтактному митті посуду шкіра ваших рук ніяким чином не контактує з миючим засобом, що захищає її від обвітрювання, висипань та алергій. А це також додаткові витрати на усунення наслідків ручного миття посуду;
  • фактично всі посудомийні машини мають клас енергоспоживання А+, що дозволяє економно витрачати електроенергію і не переплачувати на використанні додаткової техніки в домі.

Невелика, але продуктивна посудомийна машина здатна якісно мити посуд, використовуючи при цьому лише 10 літрів води, в той час коли ручне миття тієї ж кількості посуду потребує від 30 до 35 літрів води. Таким чином можна зробити висновок, що використання посудомийної машини робить миття посуду на 30-40% економнішим. Так що покупка посудомийної машини однозначно буде вигідною та принесе не тільки задоволення від спрощення побутових справ, але й суттєву економію.

Перед покупкою можна ознайомитись з детальним рейтингом посудомийних машин та зробити свій вибір на основі детального опису та характеристик нині популярних на ринку моделей. Бажано переглянути та порівняти декілька варіантів, аби вибрати найбільш оптимальний. Варто купувати посудомийну машину, яка відповідає потребам вашої сім’ї, переплачувати за непотрібні додаткові функції не обов’язково.

Аби посудомийна машина слугувала довго

Не дивлячись на те, що купівля посудомийної машини позбавляє від величезної кількості клопотів, потрібно не забувати, що техніка також потребує в догляді і відповідному ставленні. Саме тому, аби посудомийна машина слугувала довго і не довелося повертатися до миття посуду руками, варто слідувати наступним правилам:

  • використовувати для миття посуду тільки спеціально відведені таблетки для посудомийних машин, ні в якому разі не замінювати їх на звичні гелі для ручного миття посуду;
  • обов’язково очищувати посуд від залишків їжі перед тим, як загрузити його в посудомийну машину;
  • хоча б раз на тиждень мити кошики посудомийної машини від залишків жиру спеціальними засобами для догляду за та очищувати фільтр від відходів;
  • слідувати рекомендаціям в інструкції з експлуатації та загружати не більше вказаної кількості комплектів посуду;
  • обов’язково слідкувати за щільністю закриття дверей посудомийної машини, аби вберегти її від протікань та можливих поломок, пов’язаних з цією неприємністю.

Слідуючи цим простим правилам можна бути значно продовжити життя посудомийної машини, а за 3-4 роки експлуатації вона себе повністю окупить і подарує купу вільного часу, який можна присвятити собі. Магазини побутової техніки реалізують посудомийні машини в різній ціновій категорії, так що не потрібно відмовляти собі в задоволенні покласти клопоти, пов’язані з миттям посуду, на сучасну техніку.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі