Здоров'я

Інформація про готовність медзакладів Житомирської області до боротьби з COVID-19 відтепер доступна онлайн

10 April 2020, 15:46

За сприяння Міністерства цифрової трансформації створено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами. Дашборд доступний online та оновлюється щоденно за лінком.

Про це 10 квітня повідомляє пресслужба Мінцифри.

Зазначається, що аналітичні панелі порталу (дашборди) розроблено робочою групою, до складу якої ввійшли заступники міністра охорони здоров’я та представники ДП «Медичні закупівлі України». Дашборди містять інформацію про медичні заклади, що готові приймати хворих, вільні ліжкомісця та апарати ШВЛ, запаси засобів індивідуального захисту, медичний персонал тощо. Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів і навіть – медичних закладів.

«Портал надає змогу наживо контролювати ситуацію із забезпечення лікарень і швидко реагувати в разі потреби: постачати ліки, обладнання, доукомплектовувати персоналом тощо. Також портал дозволяє усвідомити дійсну ситуацію в країні і, сподіваюся, це дозволить припинити розповсюдження фейків. Тепер кожен може зайти і перевірити ту чи іншу інформацію в режимі онлайн», – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На порталі також можна знайти актуальну інформацію про карантин та протидію коронавірусу. Незабаром обіцяють додати інтерактивну мапу державних кордонів та інформацію щодо перетину пропускних пунктів.

Ситуація по Україні станом на 9 квітня 2020 року

Щодо готовності 12 медичних закладів Житомирської області, то найкраща ситуація із забезпеченістю обладнанням станом на 8 квітня була в Житомирській обласній дитячій лікарні та Малинському міськрайТМО – 100%, найгірша – в Любарській районній лікарні – 46,67%. Засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) були забезпечені більш ніж 70% персоналу в Коростишівській райлікарні, Бердичівській міській лікарні та в обласній дитячій, в Коростенській міській лікарні ЗІЗ вистачало лише на третину персоналу. До речі, Коростишівська лікарня забезпечена персоналом лише на 34%.

Станом на 9 квітня трохи змінилися лише дані щодо засобів індивідуального захисту.

За 10 квітня (станом на 15:40) інформація є лише по одній лікарні Житомирської області з 12.

Нагадаємо, влада Житомира уклала договір на закупівлю 7 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) американського виробництва, й 3 квітня на сесії міськради депутати вирішили придбати ще один німецький ШВЛ. Загалом з початку 2020 року в Житомирській області спрямувала 9 млн грн на купівлю 14 одиниць обладнання для ШВЛ.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі близько 180 медичних працівників, які лікують хворих на коронавірус COVID-19, за березень 2020 року отримали з міського бюджету доплати до заробітної плати у розмірі 300%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня коронавірус обладнання Мінцифра Федоров  
Матеріали по темі