Влада

Мер Житомира розповів про закупівлю апаратів ШВЛ для лікарень та продуктові набори для малозабезпечених

3 April 2020, 17:10

Житомирська міська рада уклала договір на закупівлю 7 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) американського виробництва, і 3 квітня на сесії депутати вирішили придбати ще один німецький ШВЛ.

Про це під час брифінгу розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Договори були заключені трошки раніше, в понеділок перерахували кошти. Три тижні – термін постачання цих договорів. Як ми визначилися з постачальниками? Ми зібрали лікарів усіх лікарень, плюс запросили лікарів-анестезіологів, які знаються на цьому обладнанні, і з ними працювати. Були різні пропозиції – і від китайських виробників, і від інших, але обрали саме американського виробництва ШВЛ, 7 штук. Зараз вже проплатили за них кошти. Додатково сьогодні проголосували про перерозподіл коштів на ще один апарат. Вчора була інформація, що є вільні два апарати ШВЛ німецького виробництва, але поки ми голосували, вже один апарат був проданий. Тому другий апарат закуповує компанія «Євроголд» і Паперовий комбінат, просто планують подарувати його міській лікарні №1. Також «ПриватБанк» зараз придбає ще один ШВЛ для лікарні № 1. Тому ситуація з апаратами ШВЛ у нас більш-менш нормальна», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


У мерії пропрацювали план заходів, за якими будуть працювати під час великої кількості хворих на коронавірус.

«Апарати ШВЛ у нас будуть, нам потрібна кількість лікарів, які можуть і вміють працювати на цих апаратах. Ми передбачили, що якщо у нас лікарня № 1 буде в повному обсязі працювати з COVID-19, то бригади будуть працювати з лікарнею № 2. Також ми відпрацювати питання з обласною лікарнею, лікарі-анестезіологи будуть працювати в першій лікарні», – додає Сергій Сухомлин.

Також міський голова повідомив, що станом на 3 квітня 14:30 у Житомирі перевіряють 5 підозр захворювання на COVID-19.

Зазначимо, що після 16:00 год. 3 квітня стало відомо, що підозра на COVID-19 в однієї пацієнтки з Житомира підтвердилася. Йдеться про 78-річну жінку, яка повернулася з Іспанії. Підозри ще стосовно 6 хворих житомирян не підтвердились.

Під час зустрічі із журналістами Сергій Сухомлин розповів про продуктові набори, які доставлятимуть малозабезпеченим.

«На бюджетній сесії ми виділяли гроші на наш територіальний центр, на закупівлю продуктових наборів для одиноких житомирян. За рахунок бюджету було придбано 3,5 тис. таких наборів. Зараз завдяки підтримці бізнесу та обласній адміністрації у нас на складі є 15 тис. продуктових наборів. Зараз стоїть задача правильно роздати ці набори людям, які цього потребують. Є протоколи і порядок визначення, кому потрібно допомагати, і людям треба зібрати багато документів. На сесії ми сьогодні це спростили та буде формальна заявка. Потім рішенням виконкому ми будемо затверджувати список, бо допомоги зараз потребують не тільки літні люди та одинокі, а іноді мама, яка втратила роботу і з дітьми одна вдома», – пояснив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як зазначив мер, продуктові набори почнуть розвозити з наступного вівторка, 7 квітня.

Депутати, волонтери та служби таксі погодились безкоштовно доставляти продукти.

Нагадаємо, відповідно до рішення сесіє міської ради, прийнятого 3 квітня, на період карантину житомирські підприємці не платитимуть за оренду комунального майна, а перевізники – за валідатори.

Фоторепортаж з сесії міської ради, яка відбулася 3 квітня 2020 року, – тут

Чергова сесії Житомирської міської ради 3 квітня 2020 року проходить у закритому режимі з онлайн-трансляцією, у порядку денному сесії було 83 питання і «Різне».

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2020 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомляв, що для міських лікарень необхідно купити щонайменше 10 апаратів штучної вентиляції легень. Він також зазначав, що найближчим часом планують придбати 8.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ШВЛ закупівля продуктовий набір мер Сухомлин  
Матеріали по темі