Економіка

Найбільший інвестиційний проект в Житомирській області завод Cersanit почне випуск продукції в липні. 2 ФОТО

22 May 2008, 13:03

Найбільшим досягненням в інвестиційній діяльності не лише Новоград-Волинського району, а й всієї Житомирської області є забезпечення реалізації інвестиційного проекту по ТОВ „Церсаніт Інвест” (Польща) загальною вартістю 140 млн. євро, 95 % інвестицій від загального обсягу інвестицій району за минулий рік надійшло через ТОВ „Церсаніт Інвест” від країн-інвесторів Польщі та Кіпру, повідомляє прес-служба Новоград – Волинської РДА.

CERSANIT  є найбільшим  польським виробником обладнання для ванних кімнат.

Польські підприємці з компанії „Церсаніт” працюють в Новоград-Волинському районі з 2005 року.

Після підписання  протоколу намірів між владою району і області та засновниками  ТОВ „Церсаніт Україна” (Польща) про реалізацію на території району важливого для економіки району інвестиційного проекту по будівництву заводу по випуску керамічної плитки та санітарної кераміки, розпочалася робота по його реалізації.

Іноземним інвесторам через аукціон, що відбувся у жовтні 2005 року, продано земельну ділянку розміром 25 га для розміщення  найсучаснішого і найпотужнішого в Європі виробництва.

Робочий проект заводу санітарної кераміки та керамічної плитки ( І черга) розроблений у 2006 році  ВАТ „Львівський проектний інститут №14” на замовлення  ТзОВ „Церсаніт Інвест”. Генеральним підрядником є спільне українсько - французьке підприємство з іноземними інвестиціями „ОСНОВА-СОЛСИФ” у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Будівництво заводу  розпочато в липні 2006 року.

Для роботи на підприємстві пройшли навчання  на заводах Польщі  відібрані в Україні працівники, які  стануть технологічною основою підприємства.  Із числа безробітних залучено на новостворені робочі місця  148 осіб.

 

 

 

З червня  місяця минулого року, розпочато завезення технологічних ліній, загальна вартість яких складає 27 млн.євро. Головним постачальником технологічного обладнання являються фірми Італії. На підприємстві  також буде встановлено обладнання, виготовлене в Німеччині та Польщі. Україна постачає легкі багатошарові панелі типу „Сандвіч”, сталеві конструкції для перекриття, мінераловатний утеплювач та все обладнання для електричної підстанції.

Будівництво потужного підприємства на території району дає можливість  розвиватися в нових напрямках і місцевим промисловим підприємствам. З ВАТ „Чижівська паперова фабрика” укладено договір на  стовідсоткову поставку пакувальних матеріалів з картону для продукції підприємства.  Крім того, ПП „Дубчак” буде  забезпечувати підприємство також пакувальними матеріалами (європіддонами).

Відкриття І черги заводу заплановано на початок липня поточного року за участю двох президентів – Польщі і України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі