Події

Погрожував, бив та вимагав гроші: у Житомирській області колишній ув’язнений напав на пенсіонерку

13 April 2020, 15:20

У селі Суховоля Новоград-Волинського району Житомирської області молодий чоловік напав на пенсіонерку. Нападника затримали.

Про це 13 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 11 квітня до поліції звернулась 70-річна жителька району із повідомленням про напад на неї. На місце події прибули слідчо-оперативні групи ГУ Національної поліції області та Новоград-Волинського відділу.

«Правоохоронці з’ясували, що пообіді на подвір’я пенсіонерки зайшов її односелець та почав погрожувати і вимагати гроші. Чоловік повалив жінку на землю, затулив рота та почав бити. Урешті примусив пенсіонерку піти з ним до її будинку та віддати 500 гривень. Потому нападник пішов геть», – інформують у поліції.

Поліцейські опитали ймовірних свідків та очевидців події, вилучили низку речових доказів. У результаті встановили причетність до нападу 28-річного місцевого жителя. Чоловіка розшукали та затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

«Слідчі оголосили затриманому підозру у вчиненні розбою і нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, у тому числі і розбій, та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі», – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Микола Заровний.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України. Законодавством таке діяння карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2019 року в місті Новоград-Волинський Житомирської області двоє чоловіків увірвалися до квартири пенсіонерки та погрозами і силою відібрали гроші і цінні речі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування напад грабіж грабіжник Суховоля  
Матеріали по темі