Події

У Житомирській області загасили лісову пожежу, з якою боролися 10 діб поспіль

14 April 2020, 21:04

14 квітня пожежу на території трьох лісництв Народицького спецлісгоспу, що в Житомирській області, ліквідували.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Станом на 14:00 14 квітня пожежа на території Народицького, Кліщівського та Базарського лісництв Народицького ДП «Народицький СЛГ» ліквідована», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрозділи ДСНС області, які з 4 по 14 квітня залучалися в допомогу лісівникам на гасіння цієї пожежі, повертаються до місць постійної дислокації.

На місці події працівники спецлісгоспу проводять патрулювання та контроль за територіями і масивами, на яких у ці дні вирували пожежі.

Нагадаємо, 5 квітня 2020 року стало відомо, що у північних районах Житомирської області горять ліси і торф’яники. Лісовий масив зайнявся від палаючої сухої трави. Станом на 7 квітня на території Народицького, Базарського та Кліщівського лісництв ДП «Народицьке СЛГ» Народицького району площа пожежі складала 15 га окремими осередками.

Як повідомляв Житомир.info,13 квітня 2020 року Верховна рада на позачерговому пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Відповідно до закону, штрафи за забруднення повітря та випалювання сухої трави стали більшими.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники ліс Народицький район  
Матеріали по темі