Здоров'я

Військовослужбовець, який лікується від COVID-19 у військовому госпіталі, є курсантом інституту імені Корольова

15 April 2020, 22:39

Військовослужбовець, у якого 14 квітня виявили коронавірусну хворобу COVID-19, є курсантом-контрактником Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова.

Про виявлене захворювання у курсанта 15 квітня повідомили на сайті військового інституту.

«8 квітня командуванню військового інституту стало відомо, що один з курсантів-військовослужбовців військової служби за контрактом, який проживав зі своєю родиною за межами інституту, контактував з мамою, у якої було діагностовано захворювання на короновірус. Після отримання цієї інформації, військовослужбовець був негайно ізольований», – йдеться у повідомленні.

14 квітня було лабораторно підтверджено, що у нього виявлено вірус COVID-19.

Зазначається, що у той же день, військовослужбовця госпіталізовано до інфекційного відділення Житомирського військового госпіталю, де йому надається уся необхідна медична допомога. За інформацією лікарів, стан його здоров’я задовільний, захворювання протікає безсимптомно (відсутня висока температура, кашель, інше).

«Всі курсанти, які контактували з даним військовослужбовцем, з 8-го квітня ізольовані, знаходяться під наглядом медичних фахівців та не мають ознак захворювання. В інституті вжиті усі необхідні заходи щодо недопущення розповсюдження вірусної інфекції серед особового складу», – запевняють у військовому інституті.

Нагадаємо, у першій частині дня 15 квітня командування Медичних сил ЗСУ повідомило про 4 нових випадки захворювання на коронавірус COVID-19 у лавах ЗСУ. Йшлося, зокрема, і про військовослужбовця Житомирського гарнізону, який від 14 квітня перебуває у військовому госпіталі. Пізно ввечері 15 квітня у пресслужбі командування Медичних сил ЗСУ у коментарі Житомир.info уточнили, що мова йшла саме про курсанта інституту імені Корольова.

Нагадаємо, увечері 15 квітня стало відомо про ще 28 нових випадків коронавірусу у Житомирській області. Таким чином, станом на вечір 15 квітня кількість хворих в області становить 162 особи.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 15 квітня 2020 року в Україні підтвердили 3764 випадки COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 військовослужбовець госпіталь військовий госпіталь військовий інститут  
Матеріали по темі