Події

​У Житомирі солдат-дезертир вкрав ВАЗ: автомобіль знайшли в сусідньому райцентрі, викрадача затримали (доповнено)

16 April 2020, 13:39

Військова прокуратура Житомирського гарнізону здійснює процесуальне керівництво у справі щодо дезертира-викрадача авто.

Про це 16 квітня повідомила пресслужба військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України.

«15 квітня 2020 року до поліції надійшла заява від громадянина України щодо викрадення його транспортного засобу ВАЗ 2115 в м. Житомир. Органами поліції в смт Черняхів автомобіль було знайдено, а викрадача затримано в порядку ст. 208 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився солдат військової служби за контрактом, який ще у 2018 році самовільно залишив територію військової частини, дислокованої у Тернопільській області.

На даний час проти дезертира-крадія внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 289 КК України. Процесуальне керівництво здійснюється військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України.

Доповнено о 18:15 год. 16 квітня

Згодом у відділі комунікації поліції Житомирської області повідомили подробиці події.

«Подія сталася близько 12:40 у с. Довжику Житомирського району. За словами власника автомобіля ВАЗ-2115, 28-річного місцевого жителя, він на кілька хвилин лишив машину неподалік місцевого магазину. Ключі та документи залишив у салоні. Його необачністю й скористався невідомий та поїхав геть», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного відділення поліції.

«За рішенням начальника ГУНП на території кількох районів, прилеглих до Житомирського, було негайно введено в дію спеціальну поліцейську операцію, спрямовану на розшук та затримання викрадача транспортного засобу. Такі вчасні заходи уже за годину дозволили колегам Черняхівського відділення поліції перехопити викрадену автівку у райцентрі», – розповідає т.в.о. начальника Житомирського відділення поліції Володимир Богатков.

На в’їзді до селища Черняхова розшукувану ВАЗівку помітили працівники сектору реагування патрульної поліції. Її керманич проігнорував вимогу правоохоронців про зупинку. Після нетривалого переслідування втікача таки затримали.

За кермом перебував 35-річний житель Житомирського району. Нині він під вартою. Слідчі проводять досудове розслідування за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Чоловіка перевіряють на причетність до інших правопорушень. Йому оголошено про підозру у незаконному заволодінні чужим автомобілем. Слідчі внесли до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За угон ВАЗівки чоловікові може загрожувати штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2020 на Львівщині 21-річний військовий з Житомирської області побив знайомого, з яким відпочивав на озері: чоловік помер у військовому шпиталі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон викрадення крадіжка автомобіль ВАЗ Черняхів військовий дезертир  
Матеріали по темі