Здоров'я

В Житомирській ОДА розповіли про стан важких хворих на COVID-19 та про контакти померлих жителів Черняхівського району

21 April 2020, 11:35

Станом на 21 квітня у Житомирській області жоден пацієнт не підключений до апарату штучної вентиляції легень, бо наразі для них немає такої потреби. Однак кілька пацієнтів перебувають у тяжкому стані та отримують кисневу підтримку.

Про це під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«Серед важких пацієнтів у нас є пацієнтка, яка знаходиться з супутньою патологією у Бердичеві. Хочу сказати, що на сьогоднішній день немає пацієнтів, яким би підтримували дихання за допомогою апаратів штучної вентиляції легень. Але ця пацієнтка у Бердичеві, а також пацієнт у Малині і два пацієнти у місті Житомирі потребують кисневої підтримки. І важкий у нас є один пацієнт у Коростені, а ще в Житомирському районі. Вкрай важкий пацієнт, але сьогодні теж іще з дихальною підтримкою кисню і з супутньою патологією – цукровим діабетом – у нас на лікуванні у Черняхівській лікарні, де напередодні двоє пацієнтів померли віком 83 роки», – поінформував Микола Суслик.

Він також розповів, що померлі від коронавірусу літні люди у Черняхівському районі проживали в різних населених пунктах. Один із вже покійних пацієнтів контактував з родичами, які приїхали з Франції та Білорусі.

«Померлі пацієнти не проживали в одному населеному пункті, а в різних. Вивчаються контакти. За попередніми даними Центру первинної медико-санітарної допомоги, до одного з пацієнтів приїжджали родичі з Білорусі та Франції, які контактували безпосередньо з померлим. В іншому випадку захворіла дочка пацієнта, який теж помер напередодні. Вона має позитивний результат аналізу і знаходиться на амбулаторному лікуванні. Хто перший захворів, на жаль, сказати не можна», – зазначив начальник управління охорони здоров’я.

Заступник голови ОДА Віктор Градівський на брифінгу окреслив загальну ситуацію з поширенням COVID-19 та назвав адміністративні території, де інфікованих виявлено найбільше.

«На жаль, за останню добу зафіксовано 44 нових випадки. Всього в області зафіксовано 270 випадків. Найбільша кількість у місті Житомирі – 77, у Бердичівському районі – 69, Коростенському районі – 65, Малинському районі – 27», – повідомив Віктор Градівський.

Нагадаємо, станом на вечір 20 квітня в Житомирській області було зафіксовано 270 випадків COVID-19: за останню добу – 44 нові випадки, один чоловік помер – житель Черняхівського району, якому було 83 роки. Це був шостий летальний випадок від COVID-19 в області. А 19 квітня у тому ж таки Черняхівському районі від цієї хвороби померла жінка, якій було 83 роки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 21 квітня 2020 року в Україні зафіксовано 6125 випадків нової коронавірусної хвороби, у тому числі 415 підтвердили за останню добу. Загалом померла 161 людина, 367 – одужали.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Суслик Градівський  
Матеріали по темі