Місто

У Житомирі хочуть припинити реєстрацію нових будинкових книг, а втрачені поновлювати не будуть

22 April 2020, 10:25

У Житомирі мають намір припинити оформлення та реєстрацію нових будинкових книг, також не будуть замінювати використані, зіпсовані і втрачені будинкові книги.

Проєкт рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про відміну оформлення будинкових книг у м. Житомирі» опублікували на сайті міськрад 21 квітня.

«Враховуючи наповнення та ведення Реєстру територіальної громади міста Житомира в електронному вигляді (…) виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Управлінню ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради не здійснювати:
- оформлення та реєстрацію нових будинкових книг;
- заміну використаних, зіпсованих чи втрачених будинкових книг.

2.Оформлена раніше належним чином існуюча будинкова книга зберігається у власника (співвласника) будинку і пред’являється ним для підтвердження факту реєстрації місця проживання (за необхідності).

3.Адресна картка особи (додаток 5 до Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затверджених постановою КМУ від 02.03.2016 №207) відповідно до Законів України про «Про захист персональних даних», «Про інформацію» буде видаватися для осіб за необхідністю, на їх звернення.

4.Для виділення (зміни) номера квартири в одноповерховому жилому будинку власник (співвласник) має надати документ про право власності на будинок (частину будинку) з зазначенням в ньому номера квартири.

6.Рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 07.09.2016 року №821 «Про затвердження Положення про порядок оформлення та реєстрації будинкових книг у м. Житомирі» визнати таким, що втратило чинність», – йдеться у проєкті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, на 7 вересня 2016 року було заплановане чергове засідання виконкому Житомирської міської ради, у порядку денному якого було питання «Про затвердження Положення про порядок оформлення та реєстрації будинкових книг у м. Житомирі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком проєкт рішення будинкова книга  
Матеріали по темі