Суспільство

Пошуківці встановили ім’я і шукають родичів солдата РСЧА, останки якого знайшли в братській могилі у Житомирській області

22 April 2020, 16:27

Пошуківцям вдалося прочитати смертний медальйон одного з солдатів РСЧА, знайдений з останками у братській могилі 17 березня в Пулинському районі. Одним із 6 солдатів виявився Гуляєв Павло Філіпович з Кіровської області.

Про це 22 квітня повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у соцмережі.

«Солдат №15 від 17 березня 2020 року. Гуляев Павел Филиппович. Дата рождения/Возраст __.__.1921. Место рождения Кировская обл., Кильмеский р-н, дер. Выхарева. Дата и место призыва Кильмезский РВК, Кировская обл., Кильмезский р-н. Последнее место службы 22 мк 23 мцп. Воинское звание красноармеец. Причина выбытия - пропал без вести.

Це вже 2-й солдат з Кіровської області Кільмезського району знайдений на тому самому полі в Пулинському районі. Весною 2019 року нами був знайдений та переданий на Батьківщину Чучалін Григорій Ілліч, який також служив в 22 МК 23 МЦП (мотоциклетний полк). Відстань між ними була не більше 70 метрів...Скоріше за все загинули в один день.

В той день пошуковці знайшли останки 6 солдат. Двоє лежали окремо, а інші в одній кучі. Нажаль останки Гуляєва неможливо було відділити від інших і тому у будь-якому випадку він буде похований у Пулинському районі. Розпочато пошук родичів солдата!», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня у Житомирській області чоловік шукав монети, а знайшов останки солдата Вермахту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошуківці солдати РСЧА медальйон Пулинський район  
Матеріали по темі