Здоров'я

​Мер Житомира розповів, скільки очікують нових апаратів ШВЛ, та чому деяких пацієнтів переводять з міської у районну лікарню

23 April 2020, 13:34

Житомирські лікарні очікують на нові швейцарські апарати для вентиляції легень. Закуповувати їх будуть за кошти міста, а також місцева влада розраховує на грошову допомогу з держбюджету.

Про це на брифінгу 23 квітня повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Маємо надію, що за кошти соцекономрозвитку з державного бюджету ми отримаємо близько 2 млн грн на закупівлю ШВЛ апаратів. Ми ще кілька тижнів тому підписали договір на закупівлю ШВЛ апаратів, після чого компанія відмовилася від постачання у зв’язку з тим, що країни Європи та Америки обмежили продаж ШВЛ апаратів, крім європейських країн. Хоча дана компанія на сайті Кабміну значиться як одна з десяти, яка заслуговує на довіру та може постачати ШВЛ апарати. Тому ми зібрали нараду з головними лікарями та з анестезіологами і разом прийшли до рішення закупити ШВЛ апарати, які мають бренд - HAMILTON швейцарські апарати. Ми розуміємо, що вони коштують трохи дорожче, якщо брати розрахунок від французьких апаратів, китайського виробництва, або американських апаратів, але це бренд. Лікарі сказали, що краще отримати надійну техніку, яка буде багато років працювати у наших лікарнях», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Мова йде про закупівлю 6-и апаратів для вентиляції легень. Міський голова зауважив, що наразі для лікарень головне якість, а не кількість обладнання.

«До цього у нас було 41 ШВЛ апарат в лікарнях міста Житомира. Також за рахунок благодійних коштів ми отримали 2 ШВЛ апарати. Сьогодні чи завтра ми чекаємо ще 1 апарат, хочу подякувати компанії EasyPay, яка дарує його місту Житомиру. Також апарати, які наші лікарні отримають за кошти міського бюджету - це близько 5-и апаратів, а також 1 апарат можемо отримати за рахунок соцекономрозвитку. Кількість апаратів, яка нам буде потрібна, зараз ніхто не може сказати. Потрібно, щоб у нас в лікарнях було сучасне, надійне обладнання і ми робимо так, щоб наша лікарня їх отримала», - каже Сергій Сухомлин.

Також у мерії роз'яснили, чому у лікарню шпиталізують не лише тяжко хворих, та яких пацієнтів з COVID-19 направляють до районних лікарень.

«Ми це робимо свідомо. Для того щоб, якщо людина захворіла, в нас є медичні препарати, той же «Плакневіл», який дають хворим, тяжко хворим і це поки що допомагає. Нам потрібно обмежити контакти осіб з іншими, якщо люди захворіла, її потрібно пролікувати в лікарні під наглядом лікарів. В нас дійсно заповнене інфекційне відділення. Ми зараз, згідно з нашим планом, перевели в роботу під цих хворих урологічне відділення, і наступне у нас вже є відділення, яке буде готове прийняти таких хворих. У кого ситуація нормальна, немає температури, відправляємо в району лікарню, або на амбулаторне лікування додому. Не всі пацієнти готові повертатися додому, бо в них є сім’ї та немає умов для того, аби убезпечити свої сім’ї від захворювання. Всіх тяжкохворих ми нікуди не відправляємо, залишаємо в себе. Ті люди, які потребують догляду, не дай Боже, потребують ШВЛ апарату, ми залишаємо в себе, нікуди не відправляємо», - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на брифінгу в ОДА 22 квітня начальник УОЗ Микола Суслик розповів, що в лікарнях області достатньо місць для хворих на коронавірус. Втім найбільше інфікованих у центральній міській лікарні Житомира, де заповнене інфекційне відділення і частину пацієнтів вже перевели в районну лікарню.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 23 квітня за добу в Україні підтвердили 578 нових випадків COVID-19, всього виявили 7170 хворих на коронавірус. Кількість інфікованих COVІD-19 в Житомирській області зросла до 304: за добу підтвердили 17 нових випадків: у важкому стані перебувають 8 людей, серед них 19-річний хлопець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ШВЛ інфекційне відділення лікарня пацієнт  
Матеріали по темі