Суспільство

У Житомирській області 345,4 тис. пенсіонерів отримали обіцяну президентом тисячу гривень

23 April 2020, 17:53

Головним управління Пенсійного фонду України в Житомирській області профінансовано виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень.

Про це 23 квітня повідомив начальник обласного управління ПФУ Іван Заінчковський.

«Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» профінансовано виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень. Дана одноразова виплата проведена 345,4 тис. пенсіонерів області або 92,5% від загальної чисельності осіб, пенсійна виплата яких, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам області спрямовано 343,9 млн грн.

«Кошти зараховані автоматично, без звернень пенсіонерів. Уповноважені банки зарахують кошти одержувачам виплат на особисті банківські картки. АТ «Укрпошта» забезпечить доставку коштів пенсіонерам додому», - наголошують у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, на засіданні 1 квітня 2020 року Кабінет Міністрів погодив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій, зокрема грошова допомога у сумі 1000 гривень нарахована пенсіонерам, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, у відеозвернення щодо запровадження жорстких карантинних заходів 16 березня 2020 року президент Володимир Зеленський говорив, що громадяни, які отримують менш ніж 5 тис. грн пенсії, мають отримати доплату в розмірі 1 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПФУ пенсія пенсіонер доплата Заінчковський  
Матеріали по темі