Суспільство

Два ПТУ з Житомирської області отримають майже 4 млн грн субвенції на створення навчально-практичних центрів

24 April 2020, 09:59

Комісія Міністерства освіти і науки визначила 53 заклади профосвіти, які отримають кошти на створення навчально-практичних центрів.

Відповідний наказ був зареєстрований 23 квітня 2020 року і розісланий місцевим управлінцям – інформує пресслужба МОН.

«Вже зараз ми починаємо готувати проєкт розпорядження Уряду, за яким розподілимо 100 млн гривень, передбачені на створення навчально-практичних центрів. Хочемо запустити процедури якомога швидше, не зволікаючи. Зі свого боку будемо робити усе можливе, щоб гроші вчасно пішли на місця і заклади встигли провести необхідні закупівлі», – зазначив заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський.

У міністерстві нагадують, що 20% від поданих заявок були відхилені через невідповідність умовам конкурсу та неточності. Серед найпоширеніших помилок – недостатня кількість учнів, що навчаються на момент подачі заявки, несвоєчасна подача документів, перевищений бюджет на ремонт тощо.

Серед ТОП-регіонів, заклади яких отримають фінансування: Львівська область – 6 закладів профосвіти; Рівненська та Дніпропетровська області – по 4 заклади; м. Київ, Вінницька, Івано-Франківська, Київська, Полтавська і Херсонська області – по 3 заклади.

З Житомирської області до переліку закладів, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри сучасної профтехосвіти, потрапили два: Головинське вище професійне училище нерудних технологій (отримає 2 млн 394 тис. грн субвенції) та Новоград-Волинське вище професійне училище (1 млн 400 тис. грн субвенції).

Скріншот з наказу МОН

Нагадаємо, в 2020 році Міносвіти планувало провести аудит понад 740 закладів профосвіти, що сьогодні працюють в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році Житомирська область мала отримати 2 млн 930 тис. грн субвенції на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН субвенція ПТУ  
Матеріали по темі