Здоров'я

У Житомирській області одного пацієнта, хворого на COVID-19, підключили до апарату ШВЛ, а у вагітної жінки підтвердили діагноз

24 April 2020, 11:32

У лікарнях Житомирської області станом на ранок 24 квітня перебуває 101 пацієнт з діагнозом «COVID-19», 10 з них у важкому стані. Одного з хворих підключили до апарату штучної вентиляції легень.

Про це 24 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«Серед усіх пацієнтів практично одна третя, це 101 особа, знаходяться на стаціонарному лікуванні, 198 людей – на амбулаторному лікуванні, тобто стан їхній задовільний і дозволяє проводити тільки амбулаторне лікування. За добу ми маємо ще два медичних працівники, які інфіковані і захворіли. Їх загальний стан – задовільний. Всього – 57 хворих медиків, троє на стаціонарному лікуванні. Їхній стан теж ближче до задовільного. За останню добу у нас немає додатково діток, у яких би був підтверджений коронавірус. Серед важких хворих у нас сьогодні 10 пацієнтів, є один пацієнт – важкий, переведений на штучну вентиляцію легень, це у Новограді-Волинському. Важкий пацієнт у нас в центральній районній лікарні Житомирської ради, у нього є супутня патологія. Хоча він і не знаходиться з пневмонією на кисневій підтримці, але загальний стан його важкий. Два пацієнти важких, але контрольованих, – у Коростені, один – у Малині, четверо пацієнтів – у Бердичеві. У місті Житомирі важких пацієнтів на сьогоднішній день немає. За останню добу під час проведення тестування, мається на увазі лабораторної ПЛР-діагностики, у 5 пацієнтів, які завершили курс лікування, на жаль, підтвердилося, що в організмі вірус ще знаходиться, тому вони будуть на самоізоляції, в карантині», – поінформував Микола Суслик.

Він також розповів, що у вагітної жінки з Коростенського району (про яку інформували 22 квітня) підозра на COVID-19 підтвердилася.

«Жінка сьогодні перебуває у перинатальному центрі, тому що для надання допомоги жінкам після 22 тижнів вагітності, які можуть бути інфіковані, у нас визначене відділення нашого високоспеціалізованого закладу – перинатального центру. Жінка знаходиться дійсно на лікуванні, діагноз підтверджений. Загальний стан пацієнтки задовільний. Вагітність на сьогоднішній день без ускладнень», – зазначив Микола Суслик.

Нагадаємо, у Житомирській області за добу (22-23 квітня) підтвердили ще п’ять випадків COVІD-19. Таким чином, станом на 22:00 год. 23 квітня кількість інфікованих COVІD-19 в області становила 309 осіб.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 квітня 2020 року в Україні підтверджено 7647 випадків COVID-19, з них 477 виявили за останню добу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Суслик  
Матеріали по темі