Події

На трасі Київ – Чоп у Житомирській області поліцейські зупинили 67-річного велосипедиста, який був у розшуку

24 April 2020, 13:50

У Пулинському районі Житомирської області поліція розшукала пенсіонера, який поїхав з дому на велосипеді і назад не повернувся. Пошуки 67-річного жителя с. Бабичівка тривали упродовж кількох днів.

Про це 24 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Уранці 22 квітня до Пулинського відділення поліції звернувся чоловік, який повідомив про безвісне зникнення свого 67-річного брата. За словами заявника, він приїхав до батьківського обійстя у селі Бабичівка, де під доглядом ще одного сина проживає і його старенька матір. Проте вдома застав лише господиню. Згодом з’ясувалось, що брат поїхав з дому велосипедом ще зо днів шість тому. Відтоді вісток про нього не було. Мобільного телефона чоловік теж не мав.

«Зважаючи, що у нашому районі проходить ділянка автодороги Київ – Чоп, а зниклий уже поважного віку і пересувався велосипедом, ми розуміли ризики. І завданням було чимшвидше встановити його місцеперебування. Відтак ми здійснили низку заходів, необхідних для цього», – розповів начальник Пулинського ВП ГУНП Віктор Лисюк.

Розшуківці встановили коло осіб, з якими зазвичай спілкувався чоловік, поспілкувались із жителями навколишніх сіл і залишили орієнтування з прикметами розшукуваного у торговельних закладах району. Було з’ясовано, що чоловіка бачили у сусідніх населених пунктах, але куди він поїхав далі, залишалось невідомим.

Про схожого за описом пенсіонера, який велосипедом рухався автодорогою Київ – Чоп, поліцейським повідомили люди надвечір 23 квітня. Правоохоронці перевірили інформацію і справді зупинили розшукуваного чоловіка на трасі за кілька кілометрів від його села. Він зізнався, що залишив домівку в особистих справах, увесь цей час перебував у знайомих і намірів повернутись назад поки не мав. Однак у ході бесіди розшуківці таки переконали літнього мандрівника у недоцільності таких поїздок у період карантину і роз’яснили визначені обмеження щодо осіб віком від 60 років. Тож під супроводом поліцейських пенсіонер повернувся до свого обійстя.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року в Попільнянському районі Житомирської області в лісі розшукали 70-річну жінку, яка більше доби провела у зимовому полі. Пенсіонерка пошкодила ногу, збилась зі шляху і не змогла самостійно дістатися домівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук зникнення пенсіонер дідусь Пулинський район  
Матеріали по темі